vrijdag 31 maart 2023
32 C
Paramaribo
10.3 C
Amsterdam
0
(0)

Militairen volgen jungle warfare training in Frans-Guyana

lees ook ...

Afobakaweg nabij mast 24 wordt hersteld

Het slechte wegdek van de Afobakaweg ter hoogte van mast 24 in het district Para wordt aangepakt door de Wegenautoriteit (WA). De asfalterings-werkzaamheden zijn op vrijdag 24 maart aangevangen en zul...

Twee officieren, vier onderofficieren en veertien manschappen bij de Landmacht van het Nationaal Leger (NL) hebben deelgenomen aan een jungle warfare training bij de Equatorial Forest Training Center (CEFE) in Régina, Frans-Guyana. De militairen van het infanterie bataljon zijn gedurende twee weken verschillende vaardigheden bijgebracht. Tijdens de training is de nadruk gelegd op gevechts- en overlevingstechnieken in het bos.

Deze training is onderdeel van de intensieve samenwerking die het Surinaamse en Franse leger al jaren onderhouden. Onlangs hebben beide landen wederom afspraken gemaakt over diverse opleidingen en trainingen voor het NL voor het jaar 2022. Daarvoor was generaal-majoor Xavier Buisson, de hoogste militaire leider van de Franse strijdkrachten in Frans-Guyana, speciaal naar Suriname afgereisd.

De CEFE is één van de vier internationaal erkende scholen die trainingen en cursussen aanbiedt gericht op jungle warfare. In februari 2022 zal een deel van het infanterie bataljon wederom naar het buurland afreizen voor een intensievere training van drie maanden bij de CEFE. Ook Franse militairen zullen het komend jaar trainingen in Suriname volgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMilitairen volgen jungle warfare training in Frans-Guyana