donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
3 C
Amsterdam
4.5
(2)

Militairen vast voor beroving ondernemer; Legerleiding keurt gedrag af

lees ook ...

Buitengewone droogte teistert het binnenland

De aanhoudende grote droogte houdt het binnenland in zijn greep. Het besef om niet slechts afhankelijk te zijn van waterwegen groeit. Boten hebben grote moeite om te varen door het ongekende lage wate...

Drie leden van de Militaire Politie (MP) zijn aangehouden, omdat zij in verband worden gebracht met de beroving van een ondernemer in Paramaribo-Noord. De legerleiding heeft met diepe verontwaardiging en afschuw kennisgenomen hiervan. Een verdachte is na voorgeleid te zijn bij de auditeur-militair in verzekering gesteld en de twee anderen zijn na verhoor en in overleg met de auditeur-militair naar huis gestuurd.

Het strafbaar feit waarvan ze worden verdacht is zeer ernstig en het vult het Nationaal Leger met afschuw dat zijn medewerkers deel zijn van zulke ernstige misdrijven. “Dit past helemaal niet in de kernwaarden, integriteitscodes en het gedrag dat van militairen wordt verwacht. Dit soort handelingen van militairen wijkt totaal af van het beleid van het ministerie van Defensie. Het geheel integriteitsbeleid zal in de komende tijd verder worden aangescherpt, terwijl er ook een bewustwording komt over kernwaarden,” laat de legerleiding weten.

Het Nationaal Leger betreurt deze kwestie ten zeerste en de overige collega’s worden opgeroepen om het goede werk voort te zetten. Het leger heeft de plicht om bij te dragen aan een goed veiligheidsklimaat dat essentieel is voor de verdere economische en sociale ontwikkeling van Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMilitairen vast voor beroving ondernemer; Legerleiding keurt gedrag af