maandag 26 september 2022
26.1 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
5
(1)

Militairen Regio West voorzien gezinnen Henar van drinkwater

lees ook ...

BEP calls on Saamaka to keep courage

The political party Brotherhood and Unity in Politics, BEP, congratulates the granman, captains and basyas and members of the tribe of the Saamaka or Saramaccaners, on the commemoration of 260 years o...

Om het watertekort te Henar in Nickerie enigszins te verhelpen, zijn militairen van Regio West vanaf afgelopen maandag bezig om de gezinnen in het gebied te voorzien van schoon en gezond drinkwater. Majoor Wim Daal, commandant Regio West, zegt dat er hiervoor speciaal een tankwagen van het Nationaal Leger (NL) is ingezet.

De legercommandant benadrukt dat de manschappen tot laat in de avond doorwerken om een ieder in het gebied van water te voorzien. De distributie duurt zolang het probleem niet is verholpen. Het water wordt vanuit de SWM in Nieuw-Nickerie vervoerd naar Henar.

Het gaat om meer dan duizend gezinnen die vanaf het weekend zonder schoon drinkwater kwamen te zitten. De bewoners waren zodanig geïrriteerd dat zij van plan waren om de brug te Nickerie te barricaderen. Op die manier wilden zij aandacht trekken van president Chan Santokhi die het district op 6 november zou bezoeken.

Er zijn agenten ingezet om de brug te bewaken met ondersteuning van de militairen van het Nationaal Leger (NL), waardoor de actie van de boze burgers is voorkomen. Henar heeft eerder al problemen gehad met de watervoorziening. In augustus van dit jaar was dit probleem al aan de orde.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMilitairen Regio West voorzien gezinnen Henar van drinkwater