woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
5
(1)

Militairen Regio West voorzien gezinnen Henar van drinkwater

lees ook ...

Minister Mac Andrew woont ‘earth hour campaign’ ...

Minister Steven Mac Andrew van het Ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu heeft op uitnodiging van World Wildlife Fund (WWF Guianas) de Earth Hour campagne bijgewoond, die gehouden werd op zate...

Om het watertekort te Henar in Nickerie enigszins te verhelpen, zijn militairen van Regio West vanaf afgelopen maandag bezig om de gezinnen in het gebied te voorzien van schoon en gezond drinkwater. Majoor Wim Daal, commandant Regio West, zegt dat er hiervoor speciaal een tankwagen van het Nationaal Leger (NL) is ingezet.

De legercommandant benadrukt dat de manschappen tot laat in de avond doorwerken om een ieder in het gebied van water te voorzien. De distributie duurt zolang het probleem niet is verholpen. Het water wordt vanuit de SWM in Nieuw-Nickerie vervoerd naar Henar.

Het gaat om meer dan duizend gezinnen die vanaf het weekend zonder schoon drinkwater kwamen te zitten. De bewoners waren zodanig geïrriteerd dat zij van plan waren om de brug te Nickerie te barricaderen. Op die manier wilden zij aandacht trekken van president Chan Santokhi die het district op 6 november zou bezoeken.

Er zijn agenten ingezet om de brug te bewaken met ondersteuning van de militairen van het Nationaal Leger (NL), waardoor de actie van de boze burgers is voorkomen. Henar heeft eerder al problemen gehad met de watervoorziening. In augustus van dit jaar was dit probleem al aan de orde.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMilitairen Regio West voorzien gezinnen Henar van drinkwater