dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
0
(0)

Militairen ondersteunen in Huize Ashiana; personeel in actie

lees ook ...

Marrongemeenschap dient petitie in aangaande gronden rechten...

De marrongemeenschap die wordt vertegenwoordigd door de Granmangs, Kapiteins en Basja’s van alle marrongebieden heeft op donderdag 02 februari 2023 een petitie ingediend aan de voorzitter van De Natio...

Er zijn militairen ingezet om de nodige ondersteuning te bieden aan de seniorenburgers bij Huize Ashiana. Het gaat om keuken-, geneeskundig- en wachtpersoneel dat op verzoek is ingezet. Minister Krishna Mathoera van Defensie vindt de ondersteuning noodzakelijk, omdat het om een kwetsbare groep gaat die niet in de steek mag worden gelaten. Medewerkers van het bejaardentehuis zijn vanaf woensdag in actie, omdat een aantal zaken waar zij recht op hebben niet zijn geregeld.

Het gaat onder andere om afspraken zoals herwaardering van het loon en de kleding-, middag- en nachttoelage, die niet zijn nagekomen. Een deel van het personeel is in aanmerking gekomen voor de toelagen en een ander deel niet.

Minister Mathoera hoopt dat de verstoorde arbeidsverhoudingen bij Huize Ashiana op kort termijn hersteld worden, waardoor de ondersteuning vanuit de defensieorganisatie kan worden teruggetrokken. “Het leger staat altijd klaar om te ondersteunen”, benadrukt de bewindsvrouw.

Het bejaardentehuis biedt huisvesting, verpleging en zorg aan senioren burgers vanaf 60 jaar en ouder, die vanwege sociale, medische en/of verpleegkundige redenen niet meer zelfstandig kunnen functioneren en elders daartoe de mogelijkheid niet hebben.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMilitairen ondersteunen in Huize Ashiana; personeel in actie