maandag 11 december 2023
26.1 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
5
(1)

Militairen leggen moestuin aan met kinderen ‘Elim van de Heer’

lees ook ...

Terugblik Srefidensi 2023, apartheids demonstratie van Chan

De Srefidensi Onafhankelijkheidsherdenking op 25 november jl. was een treurige apartheidsvertoning en een afspiegeling van het disrespect dat regering Santokhi- Brunswijk heeft voor het volk van Surin...

Militairen van het agrarisch bedrijf Von Freyburg, een afdeling van het Nationaal Leger in het district Saramacca hebben de afgelopen week samen met de kinderen van het Kinderhuis Elim van de Heer een groentetuin aangelegd. Er is ook plantmateriaal geschonken.

Naast het zelfvoorzienend maken van het tehuis, hebben de kinderen en de begeleiders kennis opgedaan over het telen van groenten en het verzorgen van de gewassen. Dr. Muni Raj Singh, directeur en stichter van het kinderhuis, is erg dankbaar voor de ondersteuning vanuit de defensieorganisatie.

“Het leger is een positief licht in een duistere wereld, zei Singh. In het 25-jarig bestaan van het kinderhuis is het voor het eerst dat we zo een ondersteuning hebben gehad. Wij waarderen dit daarom heel veel. Niet alleen met de plantjes, maar ook met de kennis. De kinderen hebben veel bijgeleerd van de militairen”, benadrukt de directeur.

Elim van de Heer is een tehuis dat opvang geeft en hulp verleent aan weeskinderen, halfweeskinderen, verwaarloosde kinderen en kinderen met Duchenne Spierdystrofie. Het kinderhuis, dat de zorg heeft over 40 kinderen, is compleet afhankelijk van eigen middelen.

In de eerste fase zijn er cassavestokjes, tayerblad, antroewa, boulanger, kool, peper en bananenplantjes geschonken. Eerste luitenant Mohamed Kadir, waarnemend commandant van het agrarisch bedrijf, zegt dat er een afspraak is gemaakt dat het leger in contact zal blijven om naar behoefte, maandelijks meer plantmateriaal te schenken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMilitairen leggen moestuin aan met kinderen 'Elim van de Heer'