zondag 23 januari 2022
24.4 C
Paramaribo
6.2 C
Amsterdam
0
(0)

Militairen krijgen SRD 900 bijzondere toelage

lees ook ...

Duitsland schenkt bijna half miljoen maskers aan Suriname

De regering van Duitsland heeft in samenwerking met de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) op 14 januari jongstleden op het ministerie van Volksgezondheid, 462.500 mond/neus maskers geschonk...

De bijzondere toelagen van militairen zijn aangepast. Eind van deze maand zullen de verhoogde toelagen worden uitbetaald, inclusief één maand twk. Hierdoor is de achterstand nu weggewerkt. De bijzondere toelage is bedoeld als compensatie voor onregelmatige diensten en omdat militairen een twaalfurige dienst draaien. 

“Deze toelagen waren in de afgelopen 11 jaren niet aangepast. Militairen mogen geen overuren maken, zoals andere leden van de gewapende machten”, geeft minister Mathoera aan. Vanaf eind van de maand ontvangen de manschappen SRD 900, onderofficieren SRD 1100 en officieren SRD 1300 per maand als bijzondere toelage.

In juli vorig jaar werd een werkgroep door de minister geïnstalleerd met als opdracht: ‘evaluatie van alle toelagen binnen het ministerie van Defensie’ De werkgroep heeft toen voorstellen gedaan met betrekking tot het aanpassen of het afbouwen van diverse toelagen aan personeelsleden. Naar zeggen van minister Mathoera zullen binnenkort ook andere toelagen worden aangepast.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMilitairen krijgen SRD 900 bijzondere toelage