dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
0
(0)

Militairen krijgen SRD 900 bijzondere toelage

lees ook ...

Rust teruggekeerd binnen Esther Stichting

Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft onlangs een bezoek gebracht aan de Esther Stichting. Dit bezoek was naar aanleiding van berichten van onrust bij bewoners...

De bijzondere toelagen van militairen zijn aangepast. Eind van deze maand zullen de verhoogde toelagen worden uitbetaald, inclusief één maand twk. Hierdoor is de achterstand nu weggewerkt. De bijzondere toelage is bedoeld als compensatie voor onregelmatige diensten en omdat militairen een twaalfurige dienst draaien. 

“Deze toelagen waren in de afgelopen 11 jaren niet aangepast. Militairen mogen geen overuren maken, zoals andere leden van de gewapende machten”, geeft minister Mathoera aan. Vanaf eind van de maand ontvangen de manschappen SRD 900, onderofficieren SRD 1100 en officieren SRD 1300 per maand als bijzondere toelage.

In juli vorig jaar werd een werkgroep door de minister geïnstalleerd met als opdracht: ‘evaluatie van alle toelagen binnen het ministerie van Defensie’ De werkgroep heeft toen voorstellen gedaan met betrekking tot het aanpassen of het afbouwen van diverse toelagen aan personeelsleden. Naar zeggen van minister Mathoera zullen binnenkort ook andere toelagen worden aangepast.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMilitairen krijgen SRD 900 bijzondere toelage