zondag 14 april 2024
29 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Militairen krijgen SRD 900 bijzondere toelage

lees ook ...

Santigron verwelkomt nieuwe hoofdkapitein met traditionele p...

Op vrijdag 5 april 2024 markeerde Santigron een keerpunt in zijn geschiedenis door Glenn Kakai officieel te installeren als de nieuwe hoofdkapitein, in een ceremonie doordrenkt met de rijke tradities ...

De bijzondere toelagen van militairen zijn aangepast. Eind van deze maand zullen de verhoogde toelagen worden uitbetaald, inclusief één maand twk. Hierdoor is de achterstand nu weggewerkt. De bijzondere toelage is bedoeld als compensatie voor onregelmatige diensten en omdat militairen een twaalfurige dienst draaien. 

“Deze toelagen waren in de afgelopen 11 jaren niet aangepast. Militairen mogen geen overuren maken, zoals andere leden van de gewapende machten”, geeft minister Mathoera aan. Vanaf eind van de maand ontvangen de manschappen SRD 900, onderofficieren SRD 1100 en officieren SRD 1300 per maand als bijzondere toelage.

In juli vorig jaar werd een werkgroep door de minister geïnstalleerd met als opdracht: ‘evaluatie van alle toelagen binnen het ministerie van Defensie’ De werkgroep heeft toen voorstellen gedaan met betrekking tot het aanpassen of het afbouwen van diverse toelagen aan personeelsleden. Naar zeggen van minister Mathoera zullen binnenkort ook andere toelagen worden aangepast.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMilitairen krijgen SRD 900 bijzondere toelage