donderdag 18 juli 2024
23.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
0
(0)

Militaire tuchtrechters aangesteld

lees ook ...

Leo Brunswijk: an accident waiting to happen -2-

Leo Brunswijk zijn gedrag laat nu wel erg veel te wensen over. Er cirkelt een filmpje op social media waar hij zijn politieke tegenstander, een opportunistische nieuwe VHPer gewezen NDP er, Bennie de ...

Veertien militairen zijn tot militaire tuchtrechters aangesteld na de Tucht-rechterscursus te hebben gevolgd die al 30 jaar niet meer was verzorgd. Met het in ontvangst nemen van hun certificaten zijn de kennis en vaardigheden van de 14 militairen tot straffen, verder aangescherpt voor een professionelere uitvoering van een adequaat tuchtproces.

Kolonel Justus Hew A Kee, commandant van het Instituut voor Defensie Opleidingen (IDO) zei hierover “Het is voor ons een markante dag, omdat deze cursus 30 jaar terug voor het laatst is gedraaid binnen de defensieorganisatie. Al die tijd daarvoor hebben we het moeten doen met alleen praktijkoverdracht. Ervaring is ook nooit genoeg. Ook de theoretische uitgangspunten vormen de basis”, donderdag bij de afsluiting van de Tuchtrechterscursus voor de militairen van klas 23-01.

De IDO-commandant stelt dat tucht het belangrijkste instrument is binnen de defensie- organisatie, omdat het er is om de discipline van de militair te waarborgen. Deze discipline is nodig om operaties en uitvoeringen zo goed mogelijk te doen. “Niet alleen om gehoorzaam te zijn, maar ook volgzaam te zijn,”  aldus kolonel Hew A Kee.

Hoofdinstructeur van deze cursus, kolonel Glenn Sedney, stelt dat hij voor een klas heeft gestaan die niet daar aanwezig was met een schrift of laptop om aantekeningen te maken. “Maar er is actief deelgenomen. Het was een interactie en er zijn bijzondere vragen gesteld. Het gaat om mensen die uit de praktijk zijn en heel veel prakrijkervaringen naar voren hebben gebracht”, aldus kolonel Sedney.

De bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Werner Kioe A Sen, benadrukte dat het nodig was om te komen tot het punt van standaardisering van de toepassing van het tuchtrecht. Voorheen moesten officieren deze ervaring on the job leren, waardoor elke persoon op basis van zijn eigen perceptie handelde. “Met deze standaardisatie hebben we kunnen bereiken dat wij allemaal één taal spreken” aldus de bevelhebber.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMilitaire tuchtrechters aangesteld