zaterdag 13 april 2024
28 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Militaire specialisten klaargestoomd door IDO voor noodhulp en medische zorg

lees ook ...

Het Instituut voor Defensie Opleidingen (IDO) heeft 25 militairen, variërend in rang van sld1 tot kpl1, opgeleid tot gediplomeerde gewondenverzorgers. Naast het behalen van hun diploma ontvingen ze een rode kruis band als erkenning van hun nieuwe vaardigheden. Kapitein Jennifer Bendt, waarnemend commandant van de Militaire Specialistische Opleidingen (MSO), benadrukte dat deze opleiding zowel cognitieve als fysieke vaardigheden testte.

De militairen werden getraind in vakken als medicijnkunde, verbandtechnieken, anatomie, verpleegkunde en militaire psychiatrie, met een sterke focus op veldwerk en conditiebehoud. Gedurende de opleiding hebben de militairen praktijkervaring opgedaan tijdens een acht weken durende stage in verschillende ziekenhuizen, evenals twee weken interne werkervaring bij de Medische Geneeskundige Dienst (MSD).

Kolonel Justus Hew A Kee, commandant van het IDO, benadrukte dat deze nieuwe gewondenverzorgers essentieel zijn als redders in nood en als steun voor gewonde personen. De Gewondenverzorgersopleiding, klas 23-01, vond plaats van 24 april 2023 tot en met 6 februari 2024.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMilitaire specialisten klaargestoomd door IDO voor noodhulp en medische zorg