vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
5
(1)

Militaire ranglijst in Suriname wordt vastgesteld

lees ook ...

Hof van Justitie bevestigt voortzetting strafzaak op 20 Dece...

De voortgang van de strafzaak tegen Desi Bouterse en medeverdachten in het hoger beroep van de 8 Decemberzaak is bevestigd door het Hof van Justitie. De beschikking met betrekking tot de voortzetting ...

Er worden door het ministerie van Defensie voorbereidingen getroffen om te komen tot de vaststelling van een militaire ranglijst. In artikel 28 van de Wet Rechtspositie Militairen is opgenomen dat de minister van Defensie een ranglijst moet publiceren, waaruit door nummering van de militaire landsdienaren in hun rang en stand hun anciënniteit blijkt.

Volgens kolonel Dennis Kamperveen, beleidsadviseur tevens trekker van dit project, is naast de bekwaamheidsmaatstaf het anciënniteitscriterium voor officieren, onderofficieren en manschappen één van de selectievereisten, die wordt gesteld bij een bevordering en functietoewijzing als onderdeel van het te voeren loopbaanbeleid van de militair.

Bij het aantreden van minister Krishna Mathoera is er een situatie aangetroffen waaruit blijkt dat het personeelsinformatiesysteem al geruime tijd niet optimaal fungeert. Nu worden onder supervisie van korporaal der eerste klasse Navin Atmopawiro de dossiers van alle militaire personeelsleden gelicht en er wordt een database opgezet waarin de hele carrièregang van de militair wordt vastgelegd.

Een voortreffelijke bijdrage wordt geleverd vanuit de Krijgsmachtsdelen onder meer door het beschikbaar stellen van de onderzoekers. Er wordt ook constant geëvalueerd en waar nodig worden fouten en of onregelmatigheden direct gerapporteerd en gecorrigeerd.

De ranglijst wordt na voltooiing gepubliceerd, waardoor alle betrokkenen de persoonlijke data kunnen verifiëren, met eventuele terugkoppeling daarna. Het ligt in de bedoeling dat dit digitaal bestand wordt overgedragen aan het onderdirectoraat Personeelsaangelegenheden. Het gaat volgens Kamperveen uiteindelijk erom dat het onderdirectoraat hiermee meer informatie heeft om te kunnen plannen.

De informatie die binnengehaald wordt tijdens het project vaststelling militaire ranglijst 2022, zal tegelijkertijd ook gebruikt worden voor een ander project dat te maken heeft met de aanwezigheidscontrole van personeel bij het ministerie.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMilitaire ranglijst in Suriname wordt vastgesteld