zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
0
(0)

Militaire lijken meer te willen dan alleen ondersteuning aan SPB

lees ook ...

SLM hervat regionale routes en opent nieuwe verbinding met B...

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft de goedkeuring gekregen van de relevante autoriteiten om de route Paramaribo, Aruba, Curaçao en Miami vice versa wederom uit te voeren met de recent b...

 De Vereniging Rechtspositie Militairen (VRM) zou volgens planning een algemene ledenvergadering (alv) houden op vrijdag 10 november. Deze vergadering is “vervroegd” naar donderdagmiddag. Voorzitter Cairo heeft steun toegezegd aan de Surinaamse politiebond, die nu al dagen in beraad is om ontslag dat is toegekend aan hun hoofdinspecteurs en adviseurs Gentle en Hellings. Cairo riep daarnaast ook op om te protesteren tegen wanbeleid van de regering.

Woorden van Cairo over de vergadering in het gebouw van de Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO):  “Er gaan bepaalde harde besluiten worden genomen. Het is dan niet te danken aan mij als voorzitter of de rest van het bestuur, maar aan het wanbeleid en het feit dat men een loopje wil nemen met de militairen.” Verder zegt hij: “Ik roep alle Surinamers op om vreedzaam te gaan protesteren. Om de regering te wijzen dat wat in het land gebeurt, zo niet door kan gaan.”

Cairo meldt dat er veel ontvredenheid bestaat in het leger.  “De manschappen zijn niet gemotiveerd. Een gemiddelde militair verdient ongeveer SRD 5.000. Daarmee moeten huur en andere vaste lasten worden betaald. Binnen een week is het geld op”. Hij weet niet als er een staking komt.

Het lijkt erop dat de militairen meer willen, dan alleen de politiebond steunen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMilitaire lijken meer te willen dan alleen ondersteuning aan SPB