zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
7.3 C
Amsterdam
0
(0)

Militaire cadetten ronden opleiding af en starten stage

lees ook ...

Wegen Bernharddorp te Para worden aangepakt

Er is op vrijdag 12 april jongstleden een aanvang gemaakt met het bezanden van wegen te Bernarddorp in het district Para. Minister Riad Nurmohamed, de minister van Openbare Werken heeft zich persoonli...

Zeventien cadetten van de officiers bacheloropleiding (Infanterie/Logistiek 2019-01) van de Militaire Academie hebben in 10 enerverende dagen hun training achter de rug. Vaardigheden in overlevingstactieken, bivakaspecten en reactie-schieten zijn beoefend en aangescherpt in kamp Monsanto. Het Instituut voor Defensie Opleidingen (IDO)maakt deze trainingen mogelijk.

“Het doel van zo een veldoefening is om de cadetten de nodige kennis en vaardigheden van het gevecht bij te brengen op individueel en pelotonsniveau, door zoveel als mogelijk de realiteit na te bootsen onder zware fysieke en mentale druk”, meldt majoor Irish Sanches, commandant van de Militaire Academie.

Nu zijn de cadetten klaargemaakt voor hun stageperiode in de afstudeerfase waarin zij zich nu bevinden. Een aantal van 19 cadetten volgen de opleiding.  Twee van hen (Infanterie) zijn eerder in Jamaica getraind, en werken nu aan hun afstudeerthesis.

Op 28 november 2022  ging de veldoefening van start, onder leiding van kapitein Jermain Fraser, aldus de voorlichting van Defensie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMilitaire cadetten ronden opleiding af en starten stage