zaterdag 1 april 2023
30.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
5
(4)

Milieucrimineel dumpt ontlasting achter Centrale Markt

lees ook ...

Commissie ontwerpwet wijziging kiesstelsel geïnstalleerd

President Chandrikapersad Santokhi heeft op woensdag 29 maart jongstleden een technische commissie geïnstalleerd, die zal werken aan het samenstellen van een ontwerpwet in verband met de aankomende wi...

De Centrale Markt van Suriname heeft twee weken terug te maken gekregen met een bijzonder onsmakelijke situatie. Eén van de opruimings- en ledigingsbedrijven voor septictanks met name de Akanswarie Opruimingsdienst, heeft de euvele moed gehad, ontlasting uit septictanks, in de rivier pal achter de Centrale Markt te dumpen.

Marktmeester Gautam Dhanai zegt daarvan dat hij twee weken geleden gebeld werd door de parkeerwachter en de personen die het pompgemaal beheren dat het opruimingsbedrijf Akanswari daar aanwezig was. Op de vraag wat hij daar deed zou de man aangegeven hebben daar fecaliën te willen dumpen. De marktmeester gaf aan hem gezegd te hebben onmiddellijk te vertrekken en dat hij de politie zou bellen.

Nadien heeft dit Kakbedrijf toch kans gezien de stront te dumpen in de rivier waarvan er een filmpje op sociale media circuleert  anders hadden wij nooit ervan geweten. Uiteraard heeft de marktmeester hiervan aangifte gedaan bij de politie en de Districts Commissaris. De DC heeft naar zeggen van de marktmeester gereageerd met te zeggen dat Akanswarie achter de centrale markt water was komen pompen voor een machine. Maar wie gelooft dát nog, nadat je eerder had aangegeven daar fecaliën te willen dumpen.

De hefboom vóór het terrein zal om dit soort van onwettige en onhygiënische zaken te voorkomen, nu dagelijks gesloten worden van 16.00 in de middag tot  0400 uur in de ochtend. Wel hebben de mensen die het pompgemaal beheren een sleutel gekregen van het terrein.

Dit alles heeft negatieve gevolgen voor de marktverkopers want de groothandelaren kunnen nu niet meer op het terrein parkeren voor 04 uur ‘s ochtends en de groenten van de Centrale markt zijn voorlopig ook minder aantrekkelijk voor de consument vanwege het onhygiënische en onmaatschappelijke gedrag van een milieucrimineel.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMilieucrimineel dumpt ontlasting achter Centrale Markt