maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Milieu awareness project in Nickerie en Ressort Kabalebo

lees ook ...

Nieuwe directeuren aangesteld op ministerie van Onderwijs, W...

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft vrijdag Dwight Warsodikromo en Robby Holband gepresenteerd als de nieuwe directeuren op het ministerie. Warsodikromo zal fungeren...

Dit jaar is het Internationaal thema van het beschermen van onze aarde ‘Only One Earth.’  In dit kader heeft Minister Silvano Tjong-Ahin met zijn delegatie op donderdag 16 tot maandag 20 juni 2022, het district Nickerie en Ressort Kabalebo bezocht. Ook zijn enkele scholen aangedaan om het doel van het project, ons milieu te beschermen, bekend te maken.

Studenten werden in de gelegenheid gesteld om hun creativiteit te bewijzen door met zwerfafval zoals petflessen -en doppen tot nieuw materiaal te maken wat een ‘business Opportunity voor de studenten’. Tevens is er gelegenheid gecreeerd om te netwerken en vragen te stellen.

Ook de bewoners van Section, Apura en Washabo vroegen aandacht van de bewindsman, alsook, Bigi Pan en Wakay Pompgemaal Nickerie. Tjong-Ahin deelde mee, dat terwijl de gevaren van klimaat niet ontkend kunnen worden, wij aangemoedigd moeten blijven door tekens van samenwerking en een groeiend bewustzijn van de urgentie waarmee we klimaatverandering moeten aanpakken.

Dit een bijzondere aangelegenheid om de gebieden bij te wonen, aldus de bewindsman. Verder gaf hij aan, dat het pilot project in Nickerie zich zal uitstrekken naar de overige districten met het oog gericht op de bewustwording van het Milieu. Het project wordt gesponsored door de IDB en de UNDP.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMilieu awareness project in Nickerie en Ressort Kabalebo