Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Mike Pompeo: “Suriname heeft goede vriend in Amerika”

Geplaatst

op

Minister Mike Pompeo. Foto Cds

Suriname heeft volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo,  een goede vriend gevonden in de Verenigde Staten van Amerika. De bewindsman zei dit gisteren tijdens een persconferentie in verband met zijn eendaags bezoek aan Suriname.  Het is de eerste keer in 45 jaar, dat de VS op bezoek is in het land. Dit bezoek is een teken van de groeiende band tussen Suriname en Amerika, zei Pompeo.

President Chan Santokhi zei dat dit historisch bezoek een weerspiegeling is van de langdurige vriendschappelijke band tussen beide landen. “Tijdens onze beraadslaging hebben we het belang van dit bezoek en de verdere verdieping van de politieke relatie besproken. De bilaterale banden en onderlinge samenwerking zijn meegenomen. Ook hebben we van deze gelegenheid gebruikgemaakt om van gedachten te wisselen over internationale en multilaterale ontwikkelingen,” zei de regeringsleider over de inhoud van zijn ontmoeting met minister Pompeo.

President Santokhi is ervan overtuigd dat de bilaterale samenwerking op verschillende terreinen, zoals handel en investeringen, bestrijding van transnationale georganiseerde misdaad, gezondheid, leger, investeringen, defensie, justitie en politie en de politieke samenwerking zal versterken.

“In het onderhoud dat ik had met minister Ramdin hebben wij gesproken over belangrijke kwesties die mij vertrouwen geven in de toekomst van ons constructieve partnerschap op basis van democratische waarden en de bescherming van de mensenrechten en onze nauwere economische banden,” zei minister Pompeo. Hij verzekerde president Santokhi en de Surinaamse gemeenschap dat Suriname een goede partner heeft in de Verenigde Staten van Amerika. Suriname en de VS zullen het langdurige partnerschap voortzetten.

Minister Pompeo heeft zijn reis vervolgd naar buurland Guyana, waar hij twee dagen zal vertoeven. Hij zal ook gesprekken voeren met de Guyanese president Mohamed Irfaan Ali.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Percy
vrijdag 18 september 2020 09:13

Ha ha, er is in 2,5 maand 100 keer meer belangrijks gebeurt dan onder Beest Bouterse in 10 jaar.
Die kreeg als crimineel geen enkel verstandig land mee, alleen die landen die zelf ook zo corrupt als wat zijn.
Dus het gaat goed, en Amerika en Nederland hebben al contact gemaakt.
We hebben nu een gerespecteerde President die verstand van zaken heeft en goede relaties aan gaat.
Laten wij hem koesteren, want we zijn verlost van die moordenaar, crimineel, corrupte en dat domme beest Bouterse.

mietalie
vrijdag 18 september 2020 21:28

Ineens na 45 jaar vallen Suriname en Guyana bij de VS op? Of zoals een commentator vandaag op de radio zei “SOMETHING IS ROTTEN IN THE STATE OF DENMARK”.Er wordt bedoeld dat er iets niet in orde is. Pompeo verwees zelf naar het doel van zijn plotselinge bezoek. Venezuela en de mogelijke steun voor de VS om Maduro even mores te leren. Dus Santohki en de rest, kijk maar uit dat jullie niet in een lokale oorlog tegen Venezuela worden betrokken. En dat jullie landen niet als uitvalsbasis worden gebruikt om Venezuela te bombarderen. De vluchtelingen stroom die daarna op… Lees verder »Advertentie

Suriname

STVS heeft vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting afgedragen

Geplaatst

op

Stvs

Dat er vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting aan de staat zijn afgedragen door de leiding van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) is geen blij nieuws voor het station, dat gisteren zijn 55-jarig bestaan herdacht. In zijn toespraak heeft directeur Raoul Abisoina onder andere gezegd, dat hij van de belastingen een brief hierover heeft ontvangen.

Deze kwestie is een van de aandachtspunten die Abisoina heeft vervat in een document dat is overhandigd aan president Chan Santokhi en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.  De STVS-directeur heeft aan de regering een nieuw gebouw gevraagd. Deze belofte zou tien jaar terug zijn gedaan. Echter is daar niets van terechtgekomen. Vp Brunswijk gelooft erin dat het gebouw komt. Zowel de regeringsleider als vp Brunswijk waren vol lof over de staatszender. Het staatshoofd memoreerde de vele programma’s die vroeger werden vertoond.

De vicepresident kan zich nog herinneren dat hij bij de buren met veel moeite door de drukte van andere kinderen, een glimp kon krijgen van de STVS. De staatszender kan volgens president Santokhi grote hoogtes bereiken door mee te gaan met de digitale tijd, waaronder sociale media.

Hij voegde eraan toe dat de STVS ook een platform kan bieden voor artiesten, die momenteel worden getroffen door Covid-19. Frits Pengel, grondlegger van de STVS, tevens de eerste directeur, heeft samen met Glenn Truideman en Shirley Lackin een award ontvangen voor hun bijdrage.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Personeel Greenheart roept hulp vp in

Geplaatst

op

Vicepresident Ronnie Brunswijk

Het personeel van de multinational Greenheart heeft vandaag middels het indienen van een petitie hulp ingeroepen van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Een groep van 22 werknemers werd ontslagen in mei dit jaar, maar de rechter draaide dit terug. Het ontslag werd als onrechtmatig bestempeld.

De werkgever moest de arbeiders uitbetalen, maar daar is niets van terechtgekomen. Dit is zeer onbegrijpelijk voor vakbondsleider Ricardo Karwofodi. Aan de vp heeft C-47-voorzitter Robby Berenstein, gezegd dat het bedrijf alle wettelijke bepalingen aan hun laars lapt. Het kan volgens hem niet zo zijn, dat een multinational naar Suriname komt en de regels vertrapt.

Lloyd Read van de Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen Para en Wanica (Osip) komt vooral op voor het mensenrechtenaspect in deze kwestie. Het gaat voornamelijk om inheemse werknemers die op deze manier worden behandeld.

“Wanneer deze multinationals naar Suriname komen, bedelen zij voor een plek. Maar als ze er eenmaal zijn, vertrappen ze mensenrechten. Het is ons woongebied waarin zij opereren. Er worden buitenlanders in dienst genomen, terwijl de lokale gemeenschap geen plaats meer krijgt. En daarom worden de werknemers ondersteund,” zegt Read.

Bij de ontvangst van de petitie heeft vp Brunswijk benadrukt dat ieder rechterlijk vonnis gerespecteerd moet worden. Hij beloofde de werknemers en de vakbond dat hij zich zal buigen over dit vraagstuk. “Het kan niet zo zijn dat zoveel mensen brodeloos gemaakt worden. Wij zullen hier werk van maken en ervoor zorgen dat het vonnis wordt uitgevoerd.”

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen