maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
5
(3)

Mike Noersalim: “Tijd voor een vrouwelijke president in Suriname”

lees ook ...

Leo Brunswijk: an accident waiting to happen -2-

Leo Brunswijk zijn gedrag laat nu wel erg veel te wensen over. Er cirkelt een filmpje op social media waar hij zijn politieke tegenstander, een opportunistische nieuwe VHPer gewezen NDP er, Bennie de ...

De voormalig minister van Binnenlandse Zaken en voorzitter van de politieke organisatie HVB, Mike Noersalim, vindt dat vrouwen ook de kans moeten krijgen om president van Suriname te worden. Deze uitspraak deed hij tijdens de lancering van de nationale bewustwordingscampagne “Excellence Women First” in hotel Torarica, een initiatief dat gericht is op het vergroten van de betrokkenheid van vrouwen in de politiek.

Noersalim verklaarde dat hij tijdens zijn ambtstermijn als minister van Binnenlandse Zaken actief heeft gewerkt aan het bevorderen van gendergelijkheid via de afdeling Gender Aangelegenheden. Hij onderstreepte dat het streven naar gelijkheid niet alleen op sociaal-maatschappelijk vlak, maar ook in politieke functies essentieel is.

“Ik kijk er heel positief naar uit dat vrouwen opstaan binnen de politiek,” aldus Noersalim. De HVB-partij ondersteunt ook het idee dat vrouwen meer betrokken moeten worden bij besluitvormingsprocessen die cruciaal zijn voor de ontwikkeling van het land.

Historisch gezien heeft Suriname nog nooit een vrouwelijke president gehad. Noersalim is van mening dat dit moet veranderen, niet alleen omdat er een vrouw aan de macht zou moeten komen, maar omdat vrouwen over unieke kwaliteiten beschikken die essentieel zijn voor leiderschap.

Hij refereerde hierbij aan zijn eigen jeugd, waarin hij opgroeide met een sterke, zelfstandige moeder die de huishouding en de opvoeding van de kinderen in haar eentje managede. “Het begint bij het gezin,” benadrukte hij.

Noersalim voegde daaraan toe dat sommige mannelijke presidenten er een potje van hebben gemaakt en dat een vrouwelijke president een nieuwe balans zou kunnen brengen. Hij ziet genoeg capabele vrouwen in de samenleving die aan het hoofd van de uitvoerende macht zouden kunnen staan, wat volgens hem zou bijdragen aan de welvaart en internationale erkenning van Suriname.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMike Noersalim: "Tijd voor een vrouwelijke president in Suriname"