woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

Mijnactiviteiten in Surinaamse waterwegen worden stopgezet

lees ook ...

Districtsraad Nickerie presenteert districtsbegroting

De Districtsraad (DR) van het district Nickerie heeft gistermorgen haar jaarlijkse Districtshoorzitting gehouden. Tijdens deze formele zitting heeft de raad haar concept Districtsbegroting voor het di...

Het is niet langer toegestaan om mijnactiviteiten uit te voeren in de grensrivieren van Suriname. De stopzetting hiervan is in verband met de formulering van het mijnbouwbeleid. Dit besluit heeft de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, onlangs genomen na een bezoek aan de opererende skalians op de Marowijnerivier in het district Sipaliwini.

Volgens de NH-bewindsman zijn de mijnactiviteiten in de grensrivieren niet langer gedoogd en zullen die worden stopgezet. Dit, conform het te voeren regeringsbeleid op het gebied van mijnbouw. De minister heeft zich persoonlijk georiënteerd en aanmaningen overhandigd aan de diverse skalianhouders.

Abiamofo benadrukt dat de vervuiling in de waterwegen en op het stuwmeer moeten worden tegengegaan. Verder zegt de NH-topman dat de verschillende leefgemeenschappen en de Fransen veel last ondervinden van de hevige milieuverontreiniging veroorzaakt door de opererende skalians.

De bewindsman geeft verder aan dat zich een nieuwe trend aan het ontwikkelen is, waarbij de skalians eveneens de oevers van de rivieren betreden. Het traject dat zal worden ingezet moet erin resulteren dat de operaties van de skalians op een structurele manier tot het verleden gaan behoren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMijnactiviteiten in Surinaamse waterwegen worden stopgezet