dinsdag 6 december 2022
24.4 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
4.8
(4)

Mijn drie helden van 2021

lees ook ...

Project dataverzameling onderwijsgegevens

Minister Marie Levens van  Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft op woensdag 30 november jongstleden een project gelanceerd in het CeNaSu gebouw, ter verbetering van het 'Education Managemen...

Gelukkig zijn er nog mensen zijn die eerlijk, goedhartig en behulpzaam zijn. Zoals mijn drie helden: Louis Vismale, van 1 voor 12, Gail Eijk van Amor Vitea en Giwani Zeggen van Su Aid. Hier zijn de voorzitters genoemd, de gezichten van deze organisaties maar ze zouden hun prachtig werk niet kunnen doen zonder hun medewerkers en sponsors. Door hun goede werk voor de gemeenschap steken zij met kop en schouders boven alle beleidsmakers uit.

Helpi papa #1
In deze moeilijk te overleven crisis brengen ze voor vele mensen verlichting en vooruitgang. Op nummer 1 staat Louis Vismale. Hij doet dit werk al langer dan 15 jaar voor mensen wiens situatie 1 voor 12 is. In die tijd heeft hij intussen het veertiende (14e) huis gebouwd voor een hulpbehoevende en talloze anderen geholpen met voedingspaketten, gelden smart phones. Grote dank aan de gemeenschap, de aannemer en de zakenlieden die hebben geholpen met materiaal en mankracht voor de huizen. Degene die geholpen worden en de helpers komen uit alle rassen en klassen van de bevolking hier in Suriname. Ook de diaspora levert ook een waardevolle en onontbeerlijke bijdrage. Vismale zelf zegt: Het is mijn missie en mijn passie om mensen nood te helpen.

Helpi mama #1
Gail Eijk na helpi mama baya. Al meer dan vijf jaar geeft ze uitgebreide voedingspakketten waarmee hulp behoevende gezinnen meer dan twee maanden zorgeloos kunnen eten na moederdag en vaderdag. Tegenwoordig is de nood zo hoog dat ze basis voedingspakketen verdeeld in de volksbuurten in Paramaribo Zuid alsook in Commewijne. Daarbij worden er honderden gezinnen geholpen door haar pop up voedselbank. Haar stichting heet Amor Vitea dat betekent Liefde Leeft! Zij en haar medewerkende organisaties en sponsers uit het zakenleven en ook de rest van de goedgeefse gemeenschap helpen het Amor Vitea mogelijk maken. Gran tanyi aan de organisaties en diegenen die Gail en Amor Vitae in staat stellen hulpbehoevenden te helpen.

Helpi papa #2

Giwani Zeggen( politicoloog en journalist) is de voorzitter van de organisatie Su Aid, die al zeven jaar bestaat. Deze barmhartige Samaritaan heeft zich ook duidelijk geprofileerd als een eindejaars helpi papa. Elke laatste kwartaal van het jaar verzamelt hij geld voor elk keer een ander goed doel. Giwani zegt Een ding wat Surinamers altijd hebben is dat ze graag hun bijdrage geven voor een goed doel. In het verleden heeft hij onder meer de voedsel kerstpakketten van het Leger des Heils helpen financieren. Dit jaar heeft hij voor de nierdialyse stichting ingezameld. En hij bereikte het doel van 250.000 SRD. Hiermee wordt het gebouw van de Nierstichting gerenoveerd, dat nu in deplorabele staat is.

Veel voorbeelden
Mijn drie helden zijn voorbeeldfiguren waarvoor wij diep onze pet afnemen. En er zijn nog een aantal zoals meneer Germain May die Fever drank tegen corona gratis heeft verstrekt. Laatst hij heeft honderden kerstbroden uitgedeeld aan de vele mensen die het zich niet kunnen permiteren. Gloria Bottse van het programma Tra fas’ de (=er is een andere manier)heeft het afgelopen jaar ook vele goede werken gedaan met onder andere hulp uit de diaspora. Zo zijn er nog vele gulle gevers die hun familie hun buren in Su ondersteunen. Ook degene die onbekend wensen te blijven, maar anderen hulp bieden. Zo zijn er velen die bejaardentehuizen en kindertehuizen de broodnodige ondersteuning geven. Hierbij hulde aan al die bekende en onbekende weldoeners. Bigi brasa en bosi voor jullie allemaal. Ga zo door. U bent onmisbaar!

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMijn drie helden van 2021