maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
5
(1)

Mijlpaal voor VG Himmat; 25ste container met hulpgoederen naar Suriname

lees ook ...

Een eerbetoon aan de legendarische Trena Yellow Birds

Op donderdag 13 juni ontvingen wij met droefheid het bericht van het overlijden van de geliefde voorzitter en mentor van Sportvereniging Yellow Birds, W. Orlando Renfurm. In Yellow Birds stond hij ...

De Vriendengroep Himmat heeft dit jaar een mijlpaal bereikt, want de 25ste container met hulpgoederen is naar Suriname verscheept. Op uitnodiging van het Kabinet van de President heeft een delegatie een beleefdheidsbezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi. Het verzenden van de containers is geheel op eigen kosten onder de noemer ‘Goede doelen project Su’.

De president sprak zijn waardering uit over de professionele uitvoering van het project en onderstreepte daarbij de liefde voor- en betrokkenheid van de vriendengroep bij hun land van herkomst. Voorts gaf de president aan niet eerder een groep vrijwilligers aan het werk gezien te hebben die in eenheid, harmonie maar vooral ook transparant te werk gaat.

Santokhi sprak ook zijn waardering uit aan VG Himmat voor het feit dat zij hun netwerk in Nederland ten bate van de Surinaamse samenleving inzetten. De president heeft de VG opgeroepen om dat netwerk ook in te zetten voor de vele goedgekeurde projecten die de komende jaren uitgevoerd moeten worden.

Het ‘Goede doelen project Su’ ondersteunt sociaal zwakkeren waaronder ouderen, hulpbehoevenden en kansarme jongeren. Voor ouderen ligt het accent op medische hulpgoederen (rolstoelen, rollators, bedden, loopkrukken, incontinentiemateriaal); voor de jeugd gaat het voornamelijk om onderwijs- en sportmaterialen.

In 2020 en 2021 was de ondersteuning van het ‘Goede doelen project Su’ vooral gericht op het verlichten van de gevolgen van de Covid-pandemie. Via het netwerk in Nederland zijn circa 300 ziekenhuisbedden ontvangen en vervolgens naar Suriname getransporteerd ten behoeve van verschillende ziekenhuizen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMijlpaal voor VG Himmat; 25ste container met hulpgoederen naar Suriname