zondag 14 april 2024
29 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
4.5
(2)

Mijlpaal voor RCR Zorghotel Suriname; opvang cliënten uit Nederland mag nu

lees ook ...

Huize Ashiana in gesprek met ministerie over subsidievertrag...

Brenda van Daal, de directeur van Huize Ashiana, heeft opheldering gegeven over de vertraging in de subsidieaanvraag en de ontbrekende documenten die tot onrust hebben geleid bij zowel bewoners als pe...

Voor het RCR Zorghotel is het een mijlpaal om na ongeveer vier jaar weer een cliënt, die via de verzekering in Nederland in Suriname mag verblijven, te verwelkomen. Het is een patiënt die vanuit Nederland is afgereisd naar Suriname om te revalideren. Dit mogelijk op basis van de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Algemeen directeur Radjinder Thakoersingh en general manager Wayne Telgt zijn bijzonder blij met dit heuglijk moment.

Om cliënten uit Nederland te kunnen accommoderen moest het Zorghotel aan diverse voorwaarden voldoen. Er is vooral behoefte bij ouderen om gebruik te maken van de WLZ om een tijdje in Suriname te verblijven en de geïndiceerde zorg vergoed te krijgen. Deze faciliteit is niet alleen bedoeld voor personen in Nederland van Surinaamse afkomst, maar eenieder is welkom.

Het Zorghotel is ook open voor Surinamers die hier wonen en willen revalideren. Daar wordt al gebruik van gemaakt. Intussen is er vanaf begin deze maand ook een huisartsenpost in het Zorghotel, waardoor mensen verzekerd zijn van medische zorg.

Na een lange voorbereiding van ruim een jaar, zeker ook gelet op de Covid-situatie, zijn alle faciliteiten in orde gekomen om mensen op basis van WLZ te kunnen ontvangen. Het lokale team is extra getraind op de eisen die gesteld worden door de verzekeraars en cliënten.

Binnenkort kunnen mensen weer dialyseren in het Zorghotel. Mensen die met vakantie naar Suriname komen, kunnen dan ook geholpen worden. Diverse specialisten hebben belangstelling om hun bijdrage te leveren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMijlpaal voor RCR Zorghotel Suriname; opvang cliënten uit Nederland mag nu