dinsdag 6 december 2022
26.1 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
0
(0)

Microscopen gedoneerd aan vijf scholen

lees ook ...

Historie inheemsen mag nooit ontbreken bij Suriname museum

Een delegatie van de Stichting Suriname Museum onder leiding van voorzitter Jan Gerards bezocht woensdag de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS). De organisatie is in Amsterdam bezi...

De Global Organization of People of Indian Origin (Gopio) en de Rotary Club of Paramaribo Residence (RCPR) hebben zaterdag 27 microscopen gedoneerd aan vijf scholen. Dit is ter ondersteuning van het vak biologie op de VWO scholen. De materie moet door de microscopen levendiger gemaakt worden voor de studenten.

Scholen, die geen microscoop hebben moesten voor de lessen met een microscoop bij andere scholen zijn. Dit zorgde voor vervelende situaties, vooral tijdens deze pandemie. De schenking werd vanwege de coronavirus thuis bij rotarian Reina Ori-Ramautar overhandigd aan de vertegenwoordigers van de scholen. Reina Ori Ramautar is de trekker van dit project.

Gopio is een internationale organisatie die zich inzet voor mensen afkomstig uit India of die van Indiase afkomst zijn en in andere landen wonen. Prakash Jankipersad, een  Surinamer is president van GOPIO chapter Zuid-Holland. Rotary is ‘s werelds grootste internationale humanitaire serviceorganisatie met meer dan 1,2 miljoen leden wereldwijd.

De Rotary probeert relevante maatschappelijke problemen aan te pakken en een positieve impact te hebben op levens. ‘We serve to change lives’ is haar motto.  Suriname telt vier Rotary Clubs.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMicroscopen gedoneerd aan vijf scholen