vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Micro, Small and Medium-sized Enterprises Policy van EZ

lees ook ...

Buitengewone droogte teistert het binnenland

De aanhoudende grote droogte houdt het binnenland in zijn greep. Het besef om niet slechts afhankelijk te zijn van waterwegen groeit. Boten hebben grote moeite om te varen door het ongekende lage wate...

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) wil een ‘Micro, Small and Medium-sized Enterprises Policy’ uitvoeren met financiering van de Caribische Ontwikkelingsbank (CDB). Hiermee wil men een eenduidig nationaal beleid voor Midden, Klein en Middelgrote Ondernemingen (MKMO’s) ontwikkelen, dat richting zal geven aan de overheid en de private sector.

Consultant Micheal Julian werd in 2022 aangetrokken om een beleid op dit gebied uit te stippelen. Hij heeft maandag jongstleden het beleidsdocument MKMO gepresenteerd na presentatie. De minister noemt dit “een belangrijke mijlpaal” voor het bereiken van economische groei en ontwikkeling.

Julian legde uit dat het belangrijk is om te starten met wat makkelijk is. Na wekelijks delen van informatie met actoren kan men overgaan tot uitbreiding en vergroting van het concurrentievermogen van de MKMO’s. Michel Thomas, Operations Officer van de CDB, maakte bekend dat de instelling heeft besloten te ondersteunen, omdat de regering een positieve impact verwacht van het project. Hij is ervan overtuigd dat deze ondersteuning de regering in staat zal stellen om een betere beslissing te nemen.

Karishma Mathoera, directeur Ondernemerschap op het ministerie, vindt dat er met de actoren gewerkt moet worden om het beleid van MKMO zinvol te maken. Zij draagt de overtuiging dat het uitdagende economisch klimaat van het land de ontwikkeling van de MKMO-sector zal beïnvloeden. Particulieren zullen de exportmogelijkheden moeten benutten.

De bewindsvrouw benadrukte dat deze ondernemingen de ruggengraat vormen van de economie. Ze dragen bij aan de ontwikkeling en welvaart van Suriname.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMicro, Small and Medium-sized Enterprises Policy van EZ