vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Micro-ondernemerschap voor mensen met beperking

lees ook ...

President Santokhi geeft SRD50.000 voor Pacemaker jonge voet...

Giano Wassenaar, leerling van IMEAO-2 heeft op 30 maart jongstleden, op het Kabinet van de President een donatie ontvangen om de kosten van een medische ingreep bij hem te dekken. Wassenaar kreeg tijd...

Het  startsein van het project: “Micro-ondernemerschap voor mensen met een beperking” van de “Alliantie voor Decent Work voor personen met een beperking” werd virtueel gegeven op 23 juni. Dit project heeft als doel om de kansen voor mensen met een beperking op de arbeidsmarkt te vergroten en te versterken door middel van specifieke en op maat gesneden vak trainingen. Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW&J) deed de opening. Het project wordt mogelijk gemaakt door het Basic Needs Trust Fund (BNTF).

Steven Mac Andrew, voormalig directeur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), gaf aan dat de doelgroep door middel van het project beter in staat zal zijn werk te vinden  of  zelf aan de slag kan gaan als micro-ondernemer. De directeur van de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname (NSBS), Natasia Hanenberg-Agard, gaf te kennen  dat ook deze doelgroep het recht heeft op toegang tot de arbeidsmarkt. De directeur heeft er vertrouwen in dat de cursisten een bijdrage zullen leveren aan hun eigen welzijn en  een voorbeeld zullen zijn voor  mensen met een beperking.

Minister Kuldipsingh  benadrukte dat de launch van het project een bijzonder moment is voor het ministerie van AW&J omdat er wordt gestreefd naar volledige, productieve, vrij gekozen en fatsoenlijke werkgelegenheid in de beleidsperiode 2020-2025. Tot slot bracht de minister haar felicitaties uit  naar de organisatie en wenste de cursisten succes toe.

.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMicro-ondernemerschap voor mensen met beperking