donderdag 28 september 2023
27.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
5
(1)

Micro-ondernemers in Suriname krijgen ondersteuning bij coöperatieve initiatieven

lees ook ...

Herstel Arawarasluis Boven-Nickerie nadert voltooiing na 15 ...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) bracht afgelopen weekend een bezoek aan de Arawarasluis in het Boven-Nickerie/Wayambogebied. Door een gebrek aan onderhoud gedurende...

De Raad voor Coöperatiewezen (RACO), in samenwerking met Solidaridad Network Suriname, heeft een training over coöperatief ondernemerschap georganiseerd voor lokale bewoners van Snesi Kondre in het district Sipaliwini. Deze training werd geleid door RACO-voorzitter Claudette Etnel en richtte zich op het stimuleren van micro- en startende ondernemers om samen te werken in coöperatief verband voor meer succes.

Etnel benadrukte het belang van coöperatief ondernemerschap binnen de gemeenschap vanwege de creatie van meer banen en inkomens. Ze voorzag de deelnemers van essentiële informatie en de vereisten voor het opzetten van een coöperatie. Onderwerpen als kenmerken van een coöperatie, de vorming van bestuur en toezicht, evenals de inhoud en vaststelling van statuten werden behandeld.

Het is voor Etnel van groot belang dat de lokale bewoners van Snesi Kondre beseffen dat coöperaties bijdragen aan een grotere werkgelegenheid, individuele en nationale welvaart vergroten, en het nationaal inkomen verhogen. Ze toonde zich verheugd over de interesse van de deelnemers in het opzetten van landbouwcoöperaties en beantwoordde tal van vragen over de voordelen van samenwerking en de werking van coöperaties.

Etnel onderstreepte dat het ministerie zich blijft inzetten om micro-ondernemers te ondersteunen bij het opzetten van coöperaties, via trainingen en voorlichtingssessies. RACO blijft zich inspannen voor de bevordering van het coöperatiewezen in Suriname.

In dit kader zijn eerder startende vrouwelijke ondernemers getraind in samenwerking met de Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE). Daarnaast worden ook virtuele trainingen over ‘coöperatief ondernemerschap’ aangeboden aan startende ondernemers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMicro-ondernemers in Suriname krijgen ondersteuning bij coöperatieve initiatieven