zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
0
(0)

Stimulans Micro-entrepeneurship mensen met Beperking

lees ook ...

Groot deel Surinaamse bevolking heeft te hoge bloeddruk

Op enkele poliklinieken in Suriname wordt er sinds enkele weken, middels het Suriname HEARTS hypertensie protocol gewerkt, waarbij ingeschrevenen zich kunnen laten screenen op hun risico op hart-en va...

Mensen met een beperking zullen vanaf nu beter in de gelegenheid gesteld worden om zelfredzaam te zijn. Dit zal gebeuren door bemiddeling van de alliantie die zich sterk maakt voor mensen met een beperking. Er zal assistentie, ondersteuning, coaching/begeleiding en training in ondernemerschap worden verleend. Ook zullen  de kansen op de arbeidsmarkt van deze mensen worden vergroot en versterkt door middel van op maat gesneden vaktrainingen namelijk ondernemerschap, schilderen,  assistent constructie werker en computer hardware level 1 & 2. De kandidaten zullen geregistreerd worden waarna een selectie proces aan de orde komt. De deelname is gratis en de registratie staat nog open.

De aliantie  hierboven is op 27 februari 2018 opgericht. Officieel heet het: ‘Alliantie voor behoorlijk werk voor personen met een beperking’. De Alliantie bestaat uit de United Nations Development Programme (UNDP), Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW&J), Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (thans het ministerie van Economische Zaken), Stichting Arbeidsmobilisatie & Ontwikkeling (SAO), Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE), Stichting Wan Okasi, Stichting Unu pikin, Kennedy Stichting en Stichting Blindenzorg Suriname. De trekker van dit project is de VSB.

Het ministerie van AW&J heeft  haar werkarm namelijk de SPWE in februari 2018 ingezet in het kader van de Alliantie om de begeleiding aan micro-ondernemers en startende ondernemers met een beperking uit te voeren. Vanaf september 2018 is met een financiële injectie van de Vereniging Bedrijfsleven via de UNDP het traject ingezet 17 micro-ondernemers te begeleiden in de opzet of de verdere ontwikkeling van hun onderneming. Een andere werkarm van het ministerie. De SAO is belast met het uitvoeren van vak trainingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStimulans Micro-entrepeneurship mensen met Beperking