zaterdag 9 december 2023
29.9 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(1)

MIA lanceert BLUE Alert-Pakistan vanwege zorgen over illegaal verblijf reizigers

lees ook ...

Santokhi roept op tot levend houden herinnering mijnrampslac...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een emotionele oproep gedaan om de herinnering aan de slachtoffers van de mijnramp in Matawai levend te houden. Tijdens de staatsbegrafenis op woensdag 6 decem...

Het Meldpunt Informatie Anoniem (MIA) heeft op vrijdag de MIA BLUE- Pakistan editie gelanceerd in reactie op een groep Pakistaanse reizigers die al ruim een maand illegaal in Suriname verblijven. Een BLUE Alert, een internationale code gebruikt bij het zoeken naar informatie over verdachten, is geïnitieerd vanwege de groeiende illegale gevallen. Deze verontrustende trend vraagt om onmiddellijke aandacht van zowel overheidsinstanties als het publiek.

Het ongereguleerde verblijf van deze groep Pakistanen brengt potentiële veiligheidsrisico’s met zich mee, gezien de uitdagingen en de noodzaak om veiligheidscontroles te verscherpen. Dit kan de nationale veiligheid in gevaar brengen en het voor autoriteiten bemoeilijken om potentiële dreigingen te identificeren en aan te pakken. Daarnaast kan de aanwezigheid van deze illegalen spanningen veroorzaken in de samenleving, vooral in het licht van discussies over integratie en sociale cohesie.

Deze situatie kan leiden tot politieke verdeeldheid en maatschappelijke conflicten, wat de harmonie en stabiliteit van Suriname kan ondermijnen. Het is van cruciaal belang dat passende maatregelen worden genomen om deze kwestie aan te pakken en een evenwicht te vinden tussen veiligheid, humanitaire overwegingen en sociale harmonie. Alle beschikbare informatie is welkom in dit verband, en het is een plicht om onregelmatigheden, dreigingen of onveilige situaties te melden.

Het Meldpunt biedt een anoniem kanaal waar men informatie kan verstrekken over strafbare feiten of zaken die als onjuist worden beschouwd. Anonimiteit staat hierbij centraal, waardoor men bijdraagt aan de veiligheid in de eigen omgeving en van Suriname. Meldingen kunnen variëren van moord, mishandeling, overval, drugs, kindermisbruik, huiselijk geweld, brandstichting tot wapen- of mensenhandel, en opgespoorde/vermiste personen.

MIA is zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar, waardoor men op een veilige manier 24/7 anoniem meldingen kan plaatsen. Voor informatie-uitwisseling kan het MIA-platform worden bezocht op www.meldpunt.sr en/of www.facebook.com/miameldpunt. Informatie kan ook worden gedeeld via WhatsApp op het nummer (+597)84-35675, of men kan mailen naar report@meldpunt.sr. MIA streeft ernaar de samenleving bewust te maken van het recht om informatie veilig en anoniem te delen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMIA lanceert BLUE Alert-Pakistan vanwege zorgen over illegaal verblijf reizigers