donderdag 1 juni 2023
26.3 C
Paramaribo
11.2 C
Amsterdam
5
(2)

Mexico schenkt Suriname ventilatieapparaten

lees ook ...

Landbouwer in dorp Perika krijgt ondersteuning bij grootscha...

Het directoraat Agrarisch Ontwikkeling Binnenland (DAOB) werkt samen met een landbouwer in Perika, Marowijne, aan het grootschalig verbouwen van gember. Binnenkort zal er een fabriek in Moengo operati...

Een delegatie van het Mexicaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkelingssamenwerking (AMEXID) is op donderdag 3 juni 2021 in  Suriname aangekomen voor de schenking van twee medische ventilatieapparaten. De delegatie bestaande uit de Executive Director van AMEXID Laura Elena Carrillo Cubillas, Director General Mesoamerican Project Gloria Sandoval Salas, Consultant Carlos Alfredo Sánches Barón, Brigadier-Generaal Manuel Alejandro Velazco Villanueva en de crewmembers van de Mexicaanse Luchtmacht, deed de schenking  namens de Mexicaanse overheid.

De delegatie werd ontvangen door de directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Luziano Truideman en de directeur van Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul. Verder waren ook aanwezig de plaatsvervangend bevelhebber van het Nationaal Leger luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen, onderdirecteur van Volksgezondheid Tania Sanrochman-Kioe A Sen en Henk Esajas Honorair Consul van Mexico in Suriname. Directeur Truideman van BIBIZ en direkteur Volksgezondheid Gajadhar Sukul spraken hun waardering uit naar de Mexicaanse overheid en  gemeenschap voor de donatie en zeiden dat deze net op tijd is gekomen.

De uitvoerend directeur van AMEXID Laura Elena Carrillo Cubillas geeft aan, dat vanaf het moment dat het Coranavirus verspreid werd in Latijns-Amerika, Mexico is overgegaan tot het bieden van hulp aan de landen in de regio. “Deze donatie is bedoeld om levens te redden, vooral de levens van de meest kwetsbaren”, legt Carrillo Cubillas uit. De medische hulpmiddelen zijn vervaardigd met Mexicaanse technologie en talent, die zijn aangepast aan de technische eisen van elk land, zoals Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMexico schenkt Suriname ventilatieapparaten