zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Mexicaanse film festival bevordert culturele samenwerking met Suriname

lees ook ...

President Santokhi ontvangt update over veiligheid en Operat...

President Chan Santokhi kreeg vrijdag een update over de veiligheidssituatie in Suriname van de Nationale Veiligheidscommissie. Tijdens de bijeenkomst werden de statistieken van de afgelopen twee weke...

Het eerste Mexicaanse Film Festival heeft in de Guesthouse van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) plaatsgevonden, met als doel de culturele samenwerking te bevorderen en culturele diplomatie te promoten. Het festival werd georganiseerd door de faculteit Humaniora van de AdeKUS en de Mexicaanse Ambassade in Port of Spain, met steun van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

Tijdens het festival werden verschillende films vertoond die diverse maatschappelijke onderwerpen belichtten. De vertoonde films poogden aspecten zoals waarden, normen, wet- en regelgeving, attitudes, emoties, uitdagingen en de cultuur van Mexico te illustreren.

Minister Albert Ramdin prees in zijn toespraak het initiatief van de Mexicaanse ambassade om samen te werken met de AdeKUS. Hij benadrukte het belang van meer samenwerking op wetenschappelijk en academisch gebied, aangezien dit de collectieve intelligentie bevordert en de impact van onderzoek en innovatie vergroot.

De minister stelde verder dat samenwerking mogelijk is op diverse gebieden, waaronder politiek, energie, sport, gezondheid, onderwijs, cultuur en technische samenwerking op het gebied van landbouw. Hij gelooft dat door deze synergie landen mondiale uitdagingen effectiever kunnen aanpakken, van klimaatverandering tot pandemieën.

Minister Ramdin onderstreepte het belang van people-to-people samenwerking en benadrukte dat zowel de overheid als de private sector verantwoordelijk zijn voor ontwikkeling. Hij benadrukte ook het belang van onderling contact binnen culturele diplomatie, omdat het mensen in staat stelt elkaar beter te leren kennen. Hij sloot af met de opmerking dat Suriname en de landen in de regio veel gemeen hebben op sociaal, cultureel en maatschappelijk gebied, en dat daarom meer aandacht moet worden besteed aan deze banden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMexicaanse film festival bevordert culturele samenwerking met Suriname