woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Mexicaanse ambassadeur ziet mogelijkheden om Surinaamse rijst te importeren

lees ook ...

FIU en KPS bundelen krachten tegen witwassen en georganiseer...

Op vrijdag 19 april 2024 werd een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend tussen de Financial Intelligence Unit (FIU) en het Korps Politie Suriname (KPS). Dit MoU is gericht op het uitwisselen v...

Er kunnen volgens de Mexicaanse ambassadeur, Víctor Meléndez, veel wederzijdse voordelen gehaald worden uit de bilaterale samenwerking tussen Suriname en Mexico. Hij ziet ook mogelijkheden in het verlenen van technische – en wetenschappelijke bijstand aan goedgekeurde projecten. Dit zei de ambassadeur bij zijn bezoek aan minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ).

De ambassadeur geeft verder aan, dat Mexico een heel groot land is met veel inwoners. Zij importeren rijst, maar het is nog steeds niet genoeg voor Mexico. Ambassadeur Meléndez ziet hierin potentie om rijst vanuit Suriname te importeren waardoor de relatie tussen beide landen verder kan worden versterkt en Suriname daardoor een enorme potentie krijgt om zich verder te ontwikkelen.

EZ-minister Kuldipsingh is zeer ingenomen met het bezoek van de ambassadeur. Zij geeft aan dat er altijd een goede samenwerkingsrelatie tussen Suriname en Mexico is geweest. De bewindsvrouw benadrukte dat het stimuleren van de economische bedrijvigheid door faciliterend beleid te voeren in het bijzonder voor de Kleine en Middelgrote Ondernemingen (KMO’s), één van de beleidsdoelen is van EZ.

De bewindsvrouw vraagt aandacht voor technische bijstand, ondernemerschap alsook projecten voor de KMO’s, zodat zij de nodige kennis en capaciteit kunnen ontwikkelen om hun bedrijven op te zetten. Minister Kuldipsingh gaf aan dat er verder onderhandeld zal worden voor de toekomstige samenwerking tussen beiden landen op het gebied van Ondernemerschap en Technologische Innovatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMexicaanse ambassadeur ziet mogelijkheden om Surinaamse rijst te importeren