woensdag 21 februari 2024
28 C
Paramaribo
9.6 C
Amsterdam
2.2
(5)

Meteorologische Dienst waarschuwt voor meer slecht weer in Suriname

lees ook ...

Goudput tragedie: Arbeider verdwijnt in de diepte na waarsch...

Een tragedie voltrok zich op donderdagochtend 15 februari 2024 toen een 22-jarige man, bekend als R.N., na het afronden van opschoonwerkzaamheden een duik nam in de goudput bij Nieuw Koffiekamp, geleg...

Er is de komende dagen slecht weer op komst. Zeker op donderdag en vrijdag, zegt Roel Oehlers van de Meteorologische Dienst Suriname. Volgens de meteoroloog zal mei gemiddeld weinig droge dagen tellen en in die maand zullen zware buien de boventoon voeren. Onlangs heeft het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) bekendgemaakt dat de scholen in het binnenland vooralsnog op 3 mei opengaan. Hij roept de leiding van het ministerie op om dit besluit te heroverwegen.

“Statistisch bekeken komen zware buien vaker voor tijdens de eerste en derde week van de maand mei. Er is al veel vocht in de atmosfeer boven ons land, terwijl de aanvoer hiervan ook niet significant afneemt”, zegt de weerkundige.

Vanwege wateroverlast in het achterland besloot MinOWC de paasvakantie van de scholen te vervroegen. Het voornemen was op 19 april het onderwijsproces te hervatten, maar de situatie in het binnenland is nog niet ideaal. Toen werd gezegd mogelijk op 3 mei.

Andere delen van het binnenland, met name Brokopondo, hebben ook last van water. Deze wateroverlast zou te maken hebben met het spuien van water uit de Afobakadam. Het spuien van water zal zeker tot augustus het geval zijn. Er is een aanvang gemaakt met het verstrekken van hulpgoederen aan de bewoners van de onder water gelopen gebieden door het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR).

Suriname zit nu in de grote regentijd. Deze is midden april begonnen en gaat door tot midden augustus. Statistisch bekeken zijn de maanden mei en juni de natste maanden van het jaar.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMeteorologische Dienst waarschuwt voor meer slecht weer in Suriname