zondag 28 mei 2023
27.1 C
Paramaribo
20 C
Amsterdam
0
(0)

Meteorologische Dienst Suriname voorspelt nog meer neerslag

lees ook ...

Legal Team set up for IS4H to ensure privacy of health data

To ensure the protection of patient information, a Legal Team has been set up within the Ministry of Health for IS4H (Information Systems for Health). In order to enhance public health, IS4H manages i...

De Meteorologische Dienst Suriname (MDS) heeft voorspeld dat Suriname de komende periode nog meer neerslag kan verwachten, maar in mindere mate. Tijdens een persconferentie op donderdag 27 april zei Dwight Samuel, meteoroloog en hoofd van de Synoptische afdeling, dat de intertropische convergentiezone (ITCZ) nog actief blijft boven Suriname, maar andere systemen zullen afzwakken of zich verplaatsen uit het gebied.

Samuel merkte op dat het land overgaat in een El Niño-jaar, wat resulteert in meerdere dagen met intense regen, maar over het algemeen minder “natte” dagen. In de maanden mei, juni, juli, augustus en september wordt er minder neerslag verwacht, maar toch moeten er rekening worden gehouden met onweersbuien vanwege de lagere frequentie, maar hogere intensiteit van regenbuien. Dit kan leiden tot grotere droogtes tijdens de grote droge tijd.

Samuel gaf aan dat gedurende de periode van 27 april tot en met 21 mei bijna normaal tot iets minder dan normaal aan neerslag zal vallen. De MDS moderniseert haar website en werkt aan een systeem om het publiek tijdig te informeren via overheids- en particuliere media. Samuel erkent echter dat werken met de website alleen niet voldoende is om het publiek tijdig te informeren over het weer.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMeteorologische Dienst Suriname voorspelt nog meer neerslag