zaterdag 20 april 2024
27 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

Meteorologische Dienst Suriname voorspelt nog meer neerslag

lees ook ...

Verdachten Pikin-Saron niet in vrijheid gesteld

 Kantonrechter Duncan Nanhoe heeft het verzoek van de advocaten Murwin Dubois en John Ferdinand tot invrijheidsstelling van hun cliënten in de strafzaak-Pikin Saron afgewezen. Hij vindt dat andere get...

De Meteorologische Dienst Suriname (MDS) heeft voorspeld dat Suriname de komende periode nog meer neerslag kan verwachten, maar in mindere mate. Tijdens een persconferentie op donderdag 27 april zei Dwight Samuel, meteoroloog en hoofd van de Synoptische afdeling, dat de intertropische convergentiezone (ITCZ) nog actief blijft boven Suriname, maar andere systemen zullen afzwakken of zich verplaatsen uit het gebied.

Samuel merkte op dat het land overgaat in een El Niño-jaar, wat resulteert in meerdere dagen met intense regen, maar over het algemeen minder “natte” dagen. In de maanden mei, juni, juli, augustus en september wordt er minder neerslag verwacht, maar toch moeten er rekening worden gehouden met onweersbuien vanwege de lagere frequentie, maar hogere intensiteit van regenbuien. Dit kan leiden tot grotere droogtes tijdens de grote droge tijd.

Samuel gaf aan dat gedurende de periode van 27 april tot en met 21 mei bijna normaal tot iets minder dan normaal aan neerslag zal vallen. De MDS moderniseert haar website en werkt aan een systeem om het publiek tijdig te informeren via overheids- en particuliere media. Samuel erkent echter dat werken met de website alleen niet voldoende is om het publiek tijdig te informeren over het weer.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMeteorologische Dienst Suriname voorspelt nog meer neerslag