vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
0
(0)

Meteodienst deelt inzichten over het weer

lees ook ...

TCT en belanghebbenden praten over toerismebevordering Boven...

Er is door de leiding van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) met belanghebbenden uit Boven-Suriname van gedachten gewisseld over het bevorderen van het toerisme in het gebied...

Het hoofd van de Meteorologisch Dienst Suriname (MDS) Sukarni Sallons-Mitro liet  op vrijdag 4 juni  tijdens een gezamenlijke live persconferentie van de ministeries Openbare Werken, Landbouw, Veeteelt en Visserij en Regionale Ontwikkeling en Sport weten dat volgens  recente metingen  het in de komende drie maanden meer zal  regenen in Suriname dan we gewoon waren in die periode van het jaar.

Sallons gaf in haar presentatie over het weer en klimaat in Suriname aan dat er metingen van de gemiddelde neerslag zijn gedaan bij de meetpunten in de kustvlakte en in het binnenland. De cijfers van de afgelopen drie maanden maart, april en mei geven aan dat het in de kustvlakte relatief natter is geweest dan het vier jaren gemiddelde.  Toch lijkt het volgens mevrouw Sallons alsof er meer neerslag is geweest vanwege de overstroomde gebieden in het binnenland. De gebieden die te kampen hadden met wateroverlast of nog steeds in deze situatie zitten, zijn gebieden waar geen meteo-meetpunten zijn geplaatst. In die gebieden zou er mogelijk meer neerslag zijn gevallen met het gevolg wateroverlast. Op het station Leliëndaal is een maximaal maandtotaal aan neerslag van 567.6 millimeters  genoteerd voor de kustvlakte, terwijl er op het station Amatopo in het zuiden van Suriname een maximum van 746.8 mm neerslag is gemeten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMeteodienst deelt inzichten over het weer