vrijdag 31 maart 2023
32 C
Paramaribo
10.3 C
Amsterdam
5
(1)

Meta moet nog 10.000 medewerkers ontslaan

lees ook ...

Braziliaans patrouillevaartuig bezoekt Suriname

Het patrouillevaartuig van de Braziliaanse Marine, de IGUATEMI, is de Surinaamse wateren binnengevaren. Dit bezoek vindt plaats in het kader van de bilaterale samenwerking tussen de ministeries van De...

Het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, Meta is genoodzaakt nog 10.000 mensen te ontslaan om kosten te besparen. Eind 2022 had het bedrijf een ieder al erop voorbereid, dat men meer dan 11.000 banen moest schrappen. De Chinese app Tik Tok blijkt een grote concurrent te zijn voor de advertentie-machine van het bedrijf.

Teruglopende advertentie-inkomsten spelen het bedrijf parten. Tik Tok wint stormender hand terrein van Meta. Vijfduizend openstaande functies zullen hierdoor niet ingevuld kunnen worden volgens Mark Zuckerberg.

“Het betekent afscheid nemen van getalenteerde en gepassioneerde collega’s die deel uitmaakten van ons succes. Ze hebben zich gewijd aan onze missie en ik ben persoonlijk dankbaar voor al hun inspanningen”, erkent Zuckerberg.

Meta boekt onvoldoende winst om het geheel in stand te houden. Het jaar 2022 is uitgeroepen tot “het jaar van de efficiëntie” bij het bedrijf. Meta wil nu absoluut  besparen.

Bron foto: The Conversation

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMeta moet nog 10.000 medewerkers ontslaan