donderdag 13 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
5
(2)

Met korting naar de voorstelling Toriman (4+) van Wijnand Stomp

lees ook ...

Voormalige Amerikaanse ambassade wordt Belastingkantoor

Het gebouw waar eerder de Amerikaanse aAmbassade gehuisvest was, wordt gerenoveerd voor de Belastingdienst. Deze renovatie maakt deel uit van het Fiscal Strengthening to Support Economic Growth (FISEG...

Ga jij mee met een gloednieuw spannend avontuur van de spin Anansi? Bezoek de voorstelling Toriman op zondag 3 september om 14:00 uur in Theater Zuidplein.

Als de levenslustige spin Anansi rijdt hij op de rug van meneer Tijger naar het paleis van de Koning. Of help jij ‘Anansi’ mee de grote zoutwaterplas over te steken naar de nieuwe wereld. Het kan allemaal bij Toriman. Als de slang van de meesterverteller begint te kronkelen waan je je even in een andere wereld. Weten hoe dit precies zit? Ontdek het zelf. Wijnand Stomp neemt je met veel humor, ondeugd en wijsheid mee in een heel nieuw verhaal. Door zijn soepele wendbare stem en moeiteloos van het ene stemmetje naar het andere schakelen worden zijn woorden net een film in je hoofd. Kom na afloop naar de foyer en doe mee met de gratis workshop!
Kortingscode

Voor de lezers van Culturu.com is er een speciale kortingscode, waarmee je €2,00 korting kunt krijgen op tickets voor Toriman. Voer tijdens het bestellen van tickets de promotiecode: CULTURU010 in om hier gebruik van te maken. Dit geldt niet voor kaarten die al gekocht zijn.

Over Wijnand Stomp
Wijnand Stomp heeft over de jaren een fantastisch verhalenoeuvre opgebouwd. Hij is bekend geworden door zijn theatrale vertolkingen van de slimme spin Anansi, en met zijn bewerkingen van Floddertje en Jip en Janneke toerde hij door het hele land.
In 1985 kwam IK, ANANASI de eerste solo vertelling van Wijnand Stomp uit. Meer dan 250 keer stond hij hiermee op de planken in Nederland en België en verwierf hiermee nationale bekendheid. Hiermee zette hij de Anansi verhalen op de kaart. Het zijn oorspronkelijke volksvertellingen uit West-Afrika.

De verhalen zijn eeuwenoud en kwamen door de slavernij in de 18e eeuw terecht op de Antillen en Suriname. Mede door het initiatief van Wijnand Stomp en zijn kompaan Jean Hellwig is ‘De Anansi verteltraditie’ in 2014 opgenomen in de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed van Nederland. In 2013 werd hij benoemd tot Verteller van het jaar’ en ‘Pearl of the Dutch Caribbean in Art & Literture’. In 2016 kreeg hij de ‘Brasa Dey Award’ in de categorie ‘Lifetime Achievement’.

Over Theater Zuidplein
Theater Zuidplein is het grote podium van Rotterdam Zuid. Al jarenlang een verbinder in de stad, van generatie op generatie en voor iedereen. Een weerspiegeling van de wereld. Echt en recht in het hart van Rotterdam Zuid.

Zondag 3 september| 14:00 uur | Toriman (4+) | Kleine Zaal | Ticket € 9,50 | Meer informatie via www.theaterzuidplein.nl

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meest gelezen

HomeCultuur&ZoMet korting naar de voorstelling Toriman (4+) van Wijnand Stomp