vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
0
(0)

Mentale gezondheidszorg korpsen wordt aangepakt

lees ook ...

72-jarige fietser overleden aan Dr. Sophie Redmondstraat

Aan de Dr. Sophie Redmondstraat is dinsdag een 72-jarige fietser aangereden en overleden. Het ongeluk vond plaats ter hoogte van de begraafplaats Mariusrust.  De man stak de straat met zijn fiets o...

De mentale gezondheidszorg binnen de korpsen wordt aangepakt. Leidinggevenden op het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) en bij de verschillende korpsen hebben onlangs een lezing bijgewoond met als titel: “Clinical Pastoral Counseling and Psychology”. Pater Romanus Ebonyi heeft de inleiding verzorgd.

De departementsleiding is van plan om specialistische zorg aan te trekken gericht op de mentale gezondheidszorg van vooral korpsleden. Dit is nodig vanwege de traumatische gebeurtenissen, waarmee zij geconfronteerd worden bij de uitoefening van hun werkzaamheden. Deze lezing is de eerste stap in de richting van een structurele aanpak van de mentale gezondheidszorg bij Juspol en alle diensten die onder het ministerie vallen.

Tijdens de lezing is de pater ingegaan op de betekenis van klinische pastorale counseling en de diverse ziektebeelden. Hij heeft uitgelegd wat de verschillende temperamenten zijn en hoe ze tot uiting komen in de persoonlijkheden van mensen. Daarna heeft hij uitgelegd wat depressie is, hoe het ontstaat en hoe het zich manifesteert.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMentale gezondheidszorg korpsen wordt aangepakt