woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

Mensenrechten in Suriname wordt onderzocht door werkgroep VN

lees ook ...

IDO levert tweede groep militaire tuchtrechters af

Het Instituut voor Defensie Opleidingen (IDO) heeft de tweede groep van 21 militaire tuchtrechters afgeleverd. Met het in ontvangst nemen van hun certificaten hebben deze beklaagmeerdere hun kennis en...

De Werkgroep Universele Periodieke Doorlichting(UPR) van de Verenigde Naties- mensenrechtenraad zal op 1 november voor de derde keer mensenrechten onderzoeken in Suriname. Tijdens de volgende zitting, die gehouden wordt van 1 tot 12 november zal ons land samen met dertien andere landen doorgelicht worden. Somalië, Korea en de Bahama’s treden op als rapporteurs bij het doorlichten van de mensenrechten situatie van Suriname.

Bij de doorlichting  worden nationale rapporten van onafhankelijke mensenrechtenprofessionals en groeperingen geraadpleegd. Gegevens van mensenrechteninstellingen, regionale organisaties en anderen op dit gebied worden ook meegenomen.

UPR is een bijzonder proces waarin de mensenrechten van de 193 VN-lidstaten periodiek worden doorgelicht. Vanaf de eerste vergadering in april 2008 zijn alle 193 VN-lidstaten twee keer beoordeeld in twee UPR-rondes. De eerste en tweede UPR-doorlichting van Suriname waren in mei 2011 en mei 2016.

Bij de derde UPR-ronde is het de bedoeling dat landen kunnen aantonen hoe zij  de aanbevelingen van de vorige beoordelingen hebben toegepast. De mensenrechtensituatie in het land moet naar voren worden gebracht.

De zitting zal live online worden uitgezonden. Rekening houdend met de pandemie zal de deelname in persoon en online zijn. Suriname zal participeren met een delegatie onder leiding van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMensenrechten in Suriname wordt onderzocht door werkgroep VN