donderdag 30 maart 2023
31 C
Paramaribo
13.1 C
Amsterdam
0
(0)

Mensen met beperking mogen geen vergeten groep zijn

lees ook ...

A minimum hourly rate establishes the base of your salary

The minimum hourly wage should not be viewed by Surinamese people as a paycheck that can be used for anything, according to Minister Steven Mac Andrew of Labour, Employment, and Youth Affairs. The Sur...

Omdat er binnen de samenleving er nog veel onwetendheid bestaat over de conventie inzake Rechten van Personen met een Beperking (CPRD) werd er door minister Uraiqit Ramsaran van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) op dinsdag 07 december de opening gedaan van de Dienst voor mensen met een beperking. 

De activiteit vond plaats op het terrein van de Esther Stichting. Onder de aanwezigen bevonden zich Raoul Dankoor als vertegenwoordiger van de directeur Sociale Zaken, Felicia Bergraaf-Redjosetiko, onderdirecteur Kategoriaal Maatschappelijke Werk, Priya Hirasing als vertegenwoordiger van het VN Kinderfonds (Unicef) en diensthoofd Martin Veldkamp van Dienst voor mensen met een beperking.

Daarbij werd ook een infofilm gelanceerd als startsein voor het opvoeren van de bewustwordingscampagne over deze groep personen. Samen met het Unicef, gaat SoZaVo de CRPD-bewustwordingscampagne voortzetten. Veldkamp deelt mee, dat er strategieën zullen worden uitgezet, zodat er in de samenleving meer begrip ontstaat voor deze doelgroep en wat hun rechten zijn die in de conventie vervat zijn.

Minister Ramsaran benadrukte: “Bepaalde beperkingen kunnen wij niet zien, maar gezamenlijk kunnen wij ervoor zorgen, dat wij onze liefde tonen en praktiseren, alsmede ervoor zorgen dat ook deze doelgroep geaccepteerd wordt binnen de samenleving,” Volgens hem zal de aandacht gericht moeten zijn naar het bieden van mogelijkheden aan mensen met een beperking, het signaleren en verder ontwikkelen van hun talenten en kwaliteiten. “Hierdoor kunnen zij een wezenlijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Suriname.”

De CRPD is een Internationaal mensenrechtenverdrag van de Verenigde Naties (VN) en is bedoeld om de rechten en waardigheid van personen met een beperking te beschermen. Binnen SoZaVo wordt er continu gekeken naar de mogelijkheden voor het vergemakkelijken van allerhande zaken voor alle sociale behoeftige groepen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMensen met beperking mogen geen vergeten groep zijn