donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Mensen met beperking ontvangen certificaat training

lees ook ...

FONDS van het Kabinet van de President, Particulier- of Staa...

Er is uit het Sociaal Fonds van het Kabinet van de President geld vrijgemaakt voor de renovatie van een Mandir aan de Gangaram Pandayweg. Dit project wordt uitgevoerd door het ministerie van Openbare ...

Dertien trainees van de Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE) mochten op 27 juli jongstleden een certificaat in ontvangst nemen van de training in  ondernemersontwikkeling, kostprijscalculatie en basisadministratie, die zij succesvol hebben afgerond. Het doel van het project was om mensen met een beperking de nodige kennis en kunde bij te brengen, om een onderneming te kunnen starten. In het kader van het Basic Needs Trust Fund-project “Micro-ondernemerschap voor mensen met een beperking”

Lilian Wiebers, één van de trainers, gaf aan dat ondernemerschap geen beperking kent. Zij vertelde dat  de nadruk is gelegd heeft op ondernemerskwaliteiten, omdat ondernemerschap in een ieder zit, ongeacht de beperking, waarna zij de trainee’s feliciteerde met het behalen van deze mijlpaal. Ashwin Chitanie die ook een beperking heeft, maar het ver heeft geschopt in de maatschappij sprak enkele inspirerende woorden aan het adres van de geslaagden.

Directeur van de SPWE, Etienne Etman, benadrukte dat de trainees invulling en waarde moeten geven aan het behaalde certificaat,door hetgeen geleerd is om te zetten in de praktijk. Etman gaf aan dat ook mensen met een beperking een enorme bijdrage leveren aan de economie. Verder heeft de directeur aangeduid dat ook De SPWE zal volgend de directeur getransformeerd zal worden naar een modern innovatief instituut, die vooral haar diensten zal blijven leveren aan de kwetsbare groepen in de samenleving.

Malty Dwarkasing, directeur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) zei dat niet alleen kennis en skills nodig zijn voor het opzetten van een onderneming, maar ook passie en doorzettingsvermogen. Zij gaf verder aan dat Suriname in een crisis zit dat en er bij elke crisis mogelijkheden zijn om nieuwe diensten aan te bieden. De directeur feliciteerde de geslaagden en zei uit te kijken naar de nieuwe diensten die zij zullen leveren aan de markt.

Dit project van de Alliantie voor Decent Work voor mensen met een beperking  wordt gedragen door de VSB, SPWE en de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), de United Nations Development Programme en vertegenwoordigers van mensen met een beperking in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMensen met beperking ontvangen certificaat training