dinsdag 30 mei 2023
31.3 C
Paramaribo
14.6 C
Amsterdam
3.7
(3)

Mensen met beperking krijgen certificaat na training

lees ook ...

Discussieavond onderzoekt de impact van Javaanse politieke i...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft tijdens een discussieavond in Ballroom Torarica het belang benadrukt van de Javaanse gemeenschap om hun politieke aandeel op te eisen. He...

Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) resorterend onder het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), heeft in het kader van het Basic Needs Trust Fund project: ‘Micro-ondernemerschap voor mensen met een beperking’ wederom certificaten uitgereikt aan personen die de training met goed gevolg hebben doorlopen.

Het doel van het project is om mensen met een beperking de nodige vaardigheden aan te leren zodat zij eventueel een onderneming kunnen starten. De certificaatuitreiking vond plaats op vrijdag 13 augustus 2021. Voor de mensen die niet fysiek aanwezig konden zijn, bestond de mogelijkheid tot het volgen van online lessen. Naomi Esajas–Friperson, voorzitter van de Raad van Toezicht van de SPWE gaf aan dat de regering aandacht heeft voor deze doelgroep en merkte op dat ook deze mensen zullen bijdragen aan de economie van Suriname.

Steven Mac Andrew, vertegenwoordiger van de ‘Alliantie voor Decent Work voor personen met een beperking’, gaf te kennen dat het doel van de Alliantie is, te werken aan mogelijkheden voor de doelgroep om aan de slag te kunnen gaan als werknemer of werkgever. Verder zei Mac Andrew dat dit project bijdraagt aan Sustainable Development Goal nummer 8: ‘Decent work’. De vertegenwoordiger van de Alliantie zei erop te vertrouwen dat de cursisten met het behalen van dit certificaat, succes zullen boeken in hun carrière en feliciteerde hen met het behaalde resultaat.

Minister Kuldipsingh zei in haar toespraak dat ondernemerschap de ruggengraat is van de economie. De trainees zullen geholpen worden met het opzetten van een eigen onderneming middels van materiële stimulans. De minister moedigde de geslaagden aan om zich verder te verdiepen in hun gekozen onderneming. De minister bracht haar dank en felicitaties uit aan alle trainees en een ieder die een bijdrage geleverd heeft aan dit project.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMensen met beperking krijgen certificaat na training