zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
0
(0)

Mennonieten in 2009 vermoord om drugshandel

lees ook ...

Jenny Simons nieuwe NDP-voorzitter; Desi Bouterse nu erevoor...

Jennifer (Jenny) Simons is vanaf zaterdag de nieuwe voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), de grootste oppositiepartij in Suriname. Zij is hiermee niet alleen de eerste vrouwelijke vo...

Het volgende artikel is uit 2014 en gaat over de banden die Mennonieten hebben met drugskartels. Dat er een heel groot etisch en in hun taal ‘zonde’ probleem is, hebben we kunnen zien in het artikel over de massale verkrachtingen van vrouwen die jarenlang opzettelijk buiten bewustzijn werden gebracht en de leiders van de samenleving der Mennonieten zitten daar helemaal niet over in.

“Onthullingen over banden tussen doopsgezinde gemeenschappen en kartels uit Mexico hebben onlangs internationale aandacht gekregen. Maar hoewel de banden niets nieuws zijn, wijzen details van de verbinding op een evoluerende relatie.

De laatste ontwikkeling kwam op 25 april toen Jacob Fehr, een lid van de doopsgezinde gemeenschap van Mexico die naar Canada was verhuisd, werd veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf voor de handel in cocaïne, meldde CBC News. Fehr maakte naar verluidt zijn derde reis van Chihuahua, Mexico, naar Alberta, Canada voor een kartel toen hij werd betrapt met twee kilo van de drug in zijn auto.

De Canadese autoriteiten hebben hun bezorgdheid geuit over de banden, terwijl een agent van de Drugs Enforcement Administration (DEA) waarschuwde voor het gevaar dat kartelgeweld zich als gevolg daarvan naar Canada zou verspreiden.

Reports of Mennonites, een pacifistische christelijke groep die in de vroege jaren 1900 van de Verenigde Staten en Canada naar Mexico begon te verhuizen en samenwerkten met Mexicaanse kartels dateren uit 1980, toen leden van de Mexicaanse mennonietengemeenschap marihuana begonnen te verhandelen in kaas, meubels en de banden van voertuigen op weg naar Canada.

In de volgende zes jaar arresteerden Amerikaanse en Canadese functionarissen tientallen mennonieten voor hun betrokkenheid bij drugshandel en in het midden van de jaren 1990 werden marihuanakwekerijen ontdekt op mennonietengebied in Mexico.

In 2013 werden zes mennonieten met banden met het Juarez-kartel beschuldigd van drugshandel voor een poging om marihuana naar de Verenigde Staten en cocaïne naar Canada te brengen. Ze maakten naar verluidt deel uit van een grotere operatie waarbij drie doopsgezinden in 2012 werden gearresteerd voor soortgelijke aanklachten. Doopsgezinde gemeenschappen in Belize zijn ook beschuldigd van het bouwen van clandestiene landingsbanen voor kartels in dit land.

Terwijl de meeste meldingen van mennonieten die drugs verhandelden in de jaren 1990, marihuana betroffen, suggereren recente gevallen een verschuiving naar het transport van cocaïne. Door de geografische afstand en het aantal grensovergangen tussen Mexico en Canada brengt een kilo cocaïne in Canada minstens twee keer zoveel op, als in de Verenigde Staten.

De vrees voor een overdaad aan kartelgeweld komt voort uit een drugsconflict in Alberta, Canada in 2010 dat resulteerde in een fatale schietpartij. Hoewel zowel de schutter als het slachtoffer de Mexicaanse nationaliteit hadden, vond de misdaad plaats op Canadese bodem en was verbonden aan een doopsgezinde groep in het zuiden van Alberta.”

Bovenstaand artikel gaat over Mennonieten in Canada en Mexico, terwijl het artikel over de Mennonieten die 04 jaar lang vrouwen uit hun stad onder verdoving brachten en massaal verkrachtten, over de Boliviaanse Mennonieten ging. Hieruit kan geconcludeerd worden dat het kwaad diep is doorgedrongen in de cultuur van veel gemeenschappen van Mennonieten in de wereld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMennonieten in 2009 vermoord om drugshandel