dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
4.1
(8)

Mennonieten in Suriname vormen bedreiging voor bos en bewoners (2)

lees ook ...

Rechter en OM onderzoeken plaats delict in zaak tegen voorma...

De kantonrechter Maytrie Kuldip Singh heeft samen met het Openbaar Ministerie (OM) een bezoek gebracht aan de Centrale Markt van Paramaribo (CMP) in verband met de rechtszaak tegen de voormalige markt...

De Mennonieten, die van minister Albert Ramdien, honderden of mogelijk honderdduizenden hectaren bos (ze mochten zelf uitzoeken) toegewezen kregen, zijn niet die goede, hardwerkende, vredige, nederige christenen zoals ze worden afgeschilderd door propagandisten in de media.
De bijna 500 geheimzinnige blanken, die dankzij Ramdien hier met elk vliegtuig uit (Zuid) Amerika in groepjes bezig zijn naar hier te verhuizen om midden in onze jungle een Menonietendorp te stichten zullen Suriname geen enkel voordeel brengen, integendeel.

Oude stijl
Ja, ze hebben een groot verbod op ijdelheid en de meeste groepen hebben kleding model 1850, zoals ze die in Europa en Noord Amerika droegen. Waarin ze overeenkomen met de Amish, die u misschien van films kent, is dat ze een voorkeur hebben voor zwarte koetsjes of en wagentjes voorgetrokken door paarden (horse and buggy). Toch zijn ze steeds een vloek gebleken voor de plaatsen in Midden en Zuid Amerika waar ze zijn neergestreken, maar dat kan onze blunderende ministers blijkbaar niets schelen.

Foto: Mennoniet met horse and buggy in Belize.

Vernietigende groot landbouw

Ploegen en oogsten doen Mennonieten echter met de nieuwste tractoren en combines, hetgeen vernietigend is voor de aarde in het regenwoud, dat slechts een dunne vruchtbare laag heeft. Bovendien gebruiken zij vele schadelijke soorten gif tegen onkruid, schimmels en insecten, om grote oogsten te garanderen.
Mennonieten doen aan groot landbouw en veeteelt. Jongens werken vanaf hun 15de op het land, dus als je 50 gezinnen hebt en veel machines zijn er volgend jaar velden met koren en soya zo groot als 100 voetbalvelden. Zo’n groot landbouwareaal heeft veel water nodig in de droge tijd. Daarom onttrekken ze veel water uit de grond voor eigen gebruik en hun grootlandbouw met hun elektrische pompen.

Dramatische gevolgen inheemsen

In Mexico, Peru, Columbia, Uruguay en Belize, (Midden en Zuid Amerika) waar snel groeiende Menonietengroepen zich hebben genesteld is al gebleken dat de eigen plaatselijke bevolking na een aantal jaren geen water meer heeft om te drinken. Ook vergiftigen Mennonieten de hun omringende grond en bos waar het leven van dieren en planten totaal verstoord wordt. Bovendien wordt de kans op bosbranden groot.

Zo gaan Mennonieten het leven van de inheemsen in West Suriname en de Matawai onmogelijk maken, terwijl inheemsen juist altijd het bos en de wateren die hun omringen zuiver houden, door duurzaam gebruik van flora en fauna.
Met assistentie van bepaalde slechte regeringen in Zuid Amerika hebben die grondconversies doorgevoerd en grond die inheemse en Afro-stammen reeds eeuwen bewonen, verkocht aan Mennonieten.
Met assistentie van militairen in die landen hebben Menonieten in eén dag complete inheemse dorpen weg-gedozerd. Mennonieten doen alsof ze pacifistisch (vredig) zijn, maar de praktijk in Midden en Zuid bewijst dat ze liegen. (Vervolg geloof, levenswijze, scholing en criminaliteit van Mennonieten).

Mennonieten gezin
Mennonieten gezin

Foto: Mennonieten gezin in Bolivia. Zij hebben 8 tot 12 kinderen per gezin, want zij gebruiken geen voorbehoedsmiddelen en vrouwen hebben bij hun geen recht hun eigen kindertal te bepalen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Cultuur&Zo, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnMennonieten in Suriname vormen bedreiging voor bos en bewoners (2)