dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Meningen over openstellen gebedshuizen verdeeld

lees ook ...

Santokhi: Postponing oil output won’t cause projects t...

Staatsolie's declaration that Suriname will not engage in offshore oil production before 2027 has not perturbed President Chan Santokhi. This, based on a number of factors that have emerged from the c...

De gebedshuizen zijn nog steeds gesloten. Er is hierover nog geen eenduidig standpunt bleek uit de gesprekken met de religieuze organisaties. President Chandrikapersad Santokhi heeft met verschillende religieuze leiders gesproken om input tot zich te nemen met betrekking tot het bezoeken van gebedshuizen tijden deze turbulente tijden, waarbij de effecten van de Covid-19-pandemie nopen tot een nieuw normaal.

De Interreligieuze Raad in Suriname (IRIS) en de christelijke kerkleiders van het Comité Christelijke Kerken(CCK) deelden gisteren hun visie met de president hierover. Fungerend secretaris van IRIS, Robbert Bipat, geeft aan dat er wel behoefte is in de samenleving om de gebedshuizen fysiek te bezoeken, maar dit moet gebeuren met inachtneming van protocollen die onze gezondheid garanderen. “We willen natuurlijk dat de gebedshuizen opengaan, maar niet onder de huidige situatie met de vele doden en besmettingen”, geeft Bipat aan.

Voor de christelijke kerkleiders van het Comité Christelijke Kerken (CCK) is het belangrijk om de kerken weer open te stellen voor gebed, zegt Serge Andre, voorganger van de Baptisten gemeente. Maar dan moet wel gekeken worden onder welke omstandigheden dat kan, omdat er veel besmettingen zijn en daardoor ook velen het leven laten. “Medische deskundigen in de meeting hebben aangegeven, dat de huidige Covid-19-varianten veel besmettelijker zijn dan van de eerste twee golven en de leiders willen hun leden geen risico laten nemen door bij elkaar te komen,’ zegt Andre.

Praeses Desire Peerwijk van de Evangelische Broedergemeente in Suriname (EBGS) vindt, dat het nog niet de tijd is om de kerken open te doen. “We hebben een stukje verantwoordelijkheid naar onze gemeenteleden toe. Er is aan de president gevraagd om nog even te wachten met het openstellen van de kerken. Als de situatie ten positieve verandert, dan zullen we geleidelijk aan de kerken weer opendoen”, vindt Peerwijk.

Vorige week heeft de president een vertegenwoordiging van de Vereniging van Volle Evangelie en Pinkstergemeenten Suriname (VVEPS) ontvangen op zijn kabinet. Partijen hebben onder meer gesproken over de Covid-19-situatie en het effect van de daarmee gepaard gaande maatregelen. VVEPS vindt dat het wel belangrijk is voor de samenleving om de gebedshuizen fysiek te bezoeken en pleitte voor openstelling van de gebedshuizen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMeningen over openstellen gebedshuizen verdeeld