maandag 27 maart 2023
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(1)

Melvin Bouva: “Regering moet komen met een gedegen sociaal beleid”

lees ook ...

Afobakaweg nabij mast 24 wordt hersteld

Het slechte wegdek van de Afobakaweg ter hoogte van mast 24 in het district Para wordt aangepakt door de Wegenautoriteit (WA). De asfalterings-werkzaamheden zijn op vrijdag 24 maart aangevangen en zul...

door Seshma Bissesar

De regering moet zo gauw als mogelijk met een gedegen sociaal beleid op de proppen komen, zodat de samenleving niet langer gebukt gaat onder de zware maatregelen die tot nu toe zijn genomen. Dat zegt NDP-parlementariër Melvin Bouva. “Er moet prioriteit worden gegeven aan een nationale agenda waar het belang van de totale samenleving voorop staat”, aldus Bouva.

Hij vindt dat de regering tot nu toe heeft gefaald om de gemeenschap te overtuigen dat ze het meent. “Er worden alleen beloften gedaan en veel gepraat, terwijl de Srananman het dagelijks moeilijk heeft”. De parlementariër stelt een sociaal beleid voor dat vooral de kleine ondernemers en de hosselaars ten goede komt. Ook pleit het DNA-lid voor belastingondersteunende maatregelen waaraan de totale bevolking voordelen heeft. “Geef bijvoorbeeld belastingkorting bij de import en export van goederen en maak de basisgoederen betaalbaar voor een ieder”.

De vele buitenlandse reizen van regeringsdelegaties zijn ook niet in het voordeel van de samenleving, zegt Bouva verder. “We zien dat de president vaak stelt dat het imago van Suriname verbetert moet worden en daarom de buitenlandse reizen van belang zijn. Maar wat is er eigenlijk mis met het imago van Suriname? Tot zover ik weet hebben wij een goed imago in de hele wereld. Laat mij alvast zeggen dat elke hulp dat wij tot nu toe van de internationale gemeenschap hebben gekregen, humanitaire hulp is. Neem de COVID-ondersteuning als een voorbeeld.  Elke koe, varken en kip zou deze hulp krijgen. Dat heeft niets met de regering te maken. Dat is het humanitair beleid van de internationale gemeenschap”, stelt Bouva.

De parlementariër zegt ook dat binnen de coalitie er duidelijk geen eenheid is. Het gevolg hiervan is dat de regering nog steeds niet in staat is het vertrouwen van de gemeenschap te winnen. “Er is overduidelijk geen eenheid. We hebben allemaal de uitspraken van de NPS gehoord. We hebben de PL ook gehoord. Het roert duidelijk binnen de partijen. De president zou er goed aan moeten doen om zichzelf de vraag te stellen of hij de Surinaamse gemeenschap wel gelukkig maakt”, aldus Bouva. Hij vindt dat de regering eerlijk voor de spiegel moet gaan staan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMelvin Bouva: “Regering moet komen met een gedegen sociaal beleid”