zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Melkveebedrijven in Wanica-B geconfronteerd met verbeterpunten na mestanalyse

lees ook ...

Voorbereidingen voor jogging track in Tuinstad Lelydorp in v...

De voorbereidingen voor de aanleg van de jogging track in Tuinstad Lelydorp, gelegen in het district Wanica, zijn momenteel in volle gang. Het onderdirectoraat Sport Accommodaties en Ruimtes (ODSAR) v...

Het Directoraat Veeteelt van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft recentelijk de bevindingen van een mestonderzoek gepresenteerd aan melkveehouders in het ressort Wanica-B. Op 30 april 2024 maakte Rina Mokhamsing, senior voorlichter Veeteelt, de resultaten bekend van het onderzoek dat plaatsvond bij 14 melkveebedrijven in het Houttuin-gebied.

Het mestonderzoek, uitgevoerd in het Veterinair Laboratorium van het directoraat Veeteelt, identificeerde verschillende parasieten die de gezondheid en productiviteit van de veestapel kunnen beïnvloeden. Dierenarts Claudette Morsen gaf een presentatie waarin ze de melkveehouders informeerde over de soorten parasieten en de mogelijke gevolgen van een parasitaire besmetting voor het vee.

Met name benadrukte ze de noodzaak van preventieve maatregelen, waaronder regelmatige ontworming en verbeterde hygiëne op de stallen. Regillio Kiba, seniorvoorlichter Veeteelt, benadrukte het belang van goede voeding voor de veestapel. Hij legde uit dat gras de belangrijkste voedselbron is voor zowel kleine als grote herkauwers en benadrukte het belang van een goed beheer van weidegronden, inclusief rotatiebeweidingssystemen om de kwaliteit van het gras te behouden.

Naast het mestonderzoek heeft het Directoraat Veeteelt ook Global Positioning System (GPS) punten aangebracht op de melkveebedrijven om een digitale kaart te genereren en bedrijfsgegevens te verzamelen via enquêtes. Het verzamelen van deze gegevens heeft tot doel om de melkveebedrijven te ondersteunen bij het bevorderen van een gezonde veestapel en het implementeren van effectieve managementpraktijken.

De presentatie van de mestonderzoeksresultaten en de daaropvolgende discussie benadrukten het belang van nauwe samenwerking tussen melkveehouders en overheidsinstanties om de gezondheid en productiviteit van de Surinaamse veestapel te waarborgen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMelkveebedrijven in Wanica-B geconfronteerd met verbeterpunten na mestanalyse