dinsdag 23 april 2024
25 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
4
(1)

Melkprijzen aangepast; regering zet subsidie voort

lees ook ...

Leerkrachten in het binnenland gestrand door gebrek aan verv...

Een aantal scholen in het binnenland zijn maandag niet begonnen, omdat de leerkrachten niet zijn vervoerd naar hun standplaatsen. “De scholen dreigen lange tijd verstoken te raken van onderwijs”, zegt...

Burgers moeten vanaf vandaag meer betalen voor melkproducten van de Melkcentrale Paramaribo. De opkoop van rauwe melk is per 27 december 2022 verhoogd met 25%. De opkoopprijs is gestegen van SRD 14.00,- naar SRD 17.50,- per kilogram (kg) en de transporteurstoeslag is aangepast naar SRD 1.00 per kg. Hiermee heeft minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) het advies van de melkveesector wederom overgenomen. De melkveeboeren zijn ingenomen met deze verhoging.

Vanwege stijgingen van veevoerprijzen en andere factoren op de nationale en internationale markt wordt getracht om niet alleen de melkveesector lonend te houden voor de melkboeren, maar ook de productie van melk te garanderen voor de consument.

De regering heeft bepaald dat de consumentenprijs van gepasteuriseerde volle melk voor de sociaal zwakke huishoudens, geregistreerd door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, wordt gesteld op SRD 22.50 in plaats van SRD 27.50. Landelijk zijn er 13 distributiepunten geїdentificeerd van waaruit de verkopen zullen geschieden aan sociaal zwakke huishoudens.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMelkprijzen aangepast; regering zet subsidie voort