vrijdag 29 maart 2024
24 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
4
(1)

Melkprijzen aangepast; regering zet subsidie voort

lees ook ...

Vicepresident Brunswijk loopt mee voor bewustwording over sp...

Op donderdag 21 maart 2024 heeft vicepresident Ronnie Brunswijk op opmerkelijke wijze zijn steun betuigd aan mensen met een speciale hulpvraag. Dit deed hij door deel te nemen aan een bewustwordingslo...

Burgers moeten vanaf vandaag meer betalen voor melkproducten van de Melkcentrale Paramaribo. De opkoop van rauwe melk is per 27 december 2022 verhoogd met 25%. De opkoopprijs is gestegen van SRD 14.00,- naar SRD 17.50,- per kilogram (kg) en de transporteurstoeslag is aangepast naar SRD 1.00 per kg. Hiermee heeft minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) het advies van de melkveesector wederom overgenomen. De melkveeboeren zijn ingenomen met deze verhoging.

Vanwege stijgingen van veevoerprijzen en andere factoren op de nationale en internationale markt wordt getracht om niet alleen de melkveesector lonend te houden voor de melkboeren, maar ook de productie van melk te garanderen voor de consument.

De regering heeft bepaald dat de consumentenprijs van gepasteuriseerde volle melk voor de sociaal zwakke huishoudens, geregistreerd door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, wordt gesteld op SRD 22.50 in plaats van SRD 27.50. Landelijk zijn er 13 distributiepunten geÑ—dentificeerd van waaruit de verkopen zullen geschieden aan sociaal zwakke huishoudens.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMelkprijzen aangepast; regering zet subsidie voort