dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Melkprijs niet zomaar aanpassen

lees ook ...

Jogi pleit voor sluitingstijden bedrijven

De districtscommisarissen hebben zonder enig overleg met het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport de sluitingstijden van winkels vervroegd, terwijl men nu toerisme wil stimuleren. Volksverte...

Er zijn volgens Mukesh Ramlagan afspraken met de Minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij over het vaststellen van de nieuwe prijs van rauwe melk. De Veehoudersbond wil niet verrast worden met prijzen van rauwe melk. De prijs mag niet eenzijdig worden vastgesteld. 

Er is afgesproken, dat enkele zaken zouden worden aangepakt, zodat de prijs van de melk stabiel kan blijven.  Na vaststelling van de opkoopprijs van SRD.5.50 zou er een vervolggesprek komen. Partijen hebben het gesprek  nog niet gevoerd, terwijl er al eenzijdig gesproken word over prijsaanpassing. De Veehoudersbond is het hiermee niet eens.

Er wordt volgens de voorzitter politiek gespeeld met de melksector. De Melkcentrale Paramaribo is de grootste opkoper van de rauwe melk. Deze melk wordt verwerkt tot het eindproduct dat op de markt wordt gebracht. Dit bedrijf heeft de prijs van melk niet aangepast, terwijl andere melkproducenten dat wel hebben gedaan. Het  staatsbedrijf heeft echter wel de prijs van andere producten aangepast. De bond wenst een plaats in de raad van commissarissen. Transparantie bij de opkoop van de rauwe melk en controle van de leiding van het bedrijf is belangrijk voor de Veehoudersbond.

Andere melkproducenten hebben eerder hun prijzen aangepast, maar de MCP niet. Dit staatsbedrijf heeft in het laatste kwartaal van het vorig jaar wel de prijs van andere producten verhoogd. De prijs van een liter melk bleef op SRD 8,50. De consumenten melkprijs moet volgens Ramlagan niet zomaar verhoogd worden, omdat dit de sector kapot zal maken. De melkveesector kan dan vernietigd worden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMelkprijs niet zomaar aanpassen