woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Melkcentrale verhoogt prijzen

lees ook ...

Plannen voor Cultuur Boulevard langs de Waterkant om toerism...

Het gedeelte langs de Waterkant, vanaf de Waag tot aan het gemaal van de Jodenbreestraat, wordt aangepakt. De bedoeling is om een kunst en cultuur boulevard van te maken met een eventcentrum, theater,...

De Melkcentrale komt er ook niet onderuit en heeft ingaande vrijdag zijn prijzen voor de verschillende producten aangepast. Directeur Dewkoemar Sitaram zegt aan de media dat de aanpassing zo lang mogelijk is volgehouden, maar nu moet die worden doorgevoerd. De prijzen zijn voor het laatst in maart aangepast. Intussen zijn de energie- en brandstoftarieven omhooggegaan. Verder is ook de koers flink gestegen.

Ook de medewerkers komen niet meer uit met hun lonen en vragen naar een aanpassing. Daarom is het ook noodzakelijk om een prijsverhoging door te voeren, omdat anders de rekeningen en arbeiders niet betaald zouden kunnen worden.

De prijs van 1 liter volle melk, SRD 17,50, blijft ongewijzigd, maar de prijzen van de andere producten zijn verhoogd. De prijs van een liter halfvolle melk is gestegen van SRD 22.50 naar SRD 25.00. Voor magere melk zal in plaats van SRD 22.50 nu SRD 25.00 worden betaald. De stijging van de prijzen van producten als yoghurt, vruchtenyoghurt, Sucamel en Koffiemel ligt tussen de SRD 10 en SRD 2.50, afhankelijk van de inhoud.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMelkcentrale verhoogt prijzen