dinsdag 6 december 2022
29.2 C
Paramaribo
7.2 C
Amsterdam
0
(0)

Melkcentrale past prijzen volle melk aan

lees ook ...

Parmessar Dissapointed: Text VAT changed at publication

Rabin Parmessar, the leader of the NDP party, points out that the Tax Added Value Act's (VAT) published wording differs from the version that was adopted by the National Assembly. He promptly informed...

De Melkcentrale komt er niet onder uit en moet de prijs van een liter volle melk aanpassen. Deze verhoging gaat op 12 juli in. Als adviesprijs wordt SRD 15 meegegeven voor de melk in de plastic verpakking. De reden voor deze prijswijziging heeft te maken met de verhoging van de opkoopprijs van rauwe melk.

Het bedrijf heeft gezien zijn sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheid en jarenlange samenwerking met de melkboeren in samenspraak met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) de opkoopprijs van rauwe melk aangepast. Deze aanpassing is om zo de melkveesector die een belangrijke bijdrage levert aan onze voedselvoorziening, verder te stimuleren, te behouden en de continuïteit van de sector te garanderen voor onze toekomstige generaties. De Melkcentrale meldt dat de prijzen van overige producten ongewijzigd zijn.

Op 1 juli zijn de prijzen van de overige producten aangepast. Die verhoging had te maken met de verhoogde prijzen voor grondstoffen en verpakking. De prijs van een liter halfvolle en magere melk is vanaf 1 juli SRD 17.50 in plaats van SRD 12.50. Een beker 500 ml magere yoghurt is van SRD 20 verhoogd naar SRD 25.

Voor een beker van 250 ml betalen personen SRD 12.50 in plaats van SRD 10. Een fles Flavomel van 900 ml kost geen SRD 25, maar SRD 32.50.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMelkcentrale past prijzen volle melk aan