zaterdag 13 april 2024
28 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(2)

Meldpunt lanceert RED ALERT voor identificatie daders verkrachtingsvideo

lees ook ...

Hofpresident benadrukt verantwoordelijkheden van nieuwe advo...

Het Hof van Justitie heeft vrijdag vijf nieuwe advocaten beëdigd in een plechtige ceremonie gehouden in de zittingszaal van het Gerechtsgebouw aan het Onafhankelijkheidsplein. De raadslieden Irma Dori...

Delen van de samenleving zijn geschokt door een video van een brute verkrachting die circuleert via verschillende WhatsApp-groepen. Op de beelden is te zien hoe twee mannen een vrouw met geweld verkrachten. Inspecteur Henry Kia, tevens coördinator van het landelijke buurtmanagementteam, noemt de beelden hartverscheurend. “Wat nog meer zout in de wond strooit, is dat er geen condoom is waargenomen tijdens deze gruwelijke daad,” benadrukt Kia.

“Wie zegt dat een van die mannen niet besmet is met een seksueel overdraagbare aandoening, waardoor het leven van het slachtoffer nog meer verwoest kan worden?” Volgens de inspecteur vinden er diverse zedendelicten plaats, maar worden ze vaak niet gemeld bij de politie vanwege de schaamte die er heerst binnen families. Hij roept daarom individuen op om aangifte te doen als zij getuige zijn van dergelijke misdaden, zodat de daders vervolgd kunnen worden.

Het Meldpunt Informatie Anoniem (MIA) heeft vanwege haar sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheid gereageerd op deze schokkende gebeurtenis. MIA lanceert de RED ALERT inzake de daders van deze gruweldaad. “Dankzij de inzet van de samenleving heeft MIA tot op heden haar doel kunnen verwezenlijken,” verklaart een vertegenwoordiger van MIA.

“We doen wederom een beroep op de maatschappij om te helpen bij het identificeren van de daders. MIA staat voor de samenleving, door de samenleving!”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMeldpunt lanceert RED ALERT voor identificatie daders verkrachtingsvideo