dinsdag 16 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

Meldpunt grondproblemen geïnstalleerd

lees ook ...

Staatsolie/EBS: de woekerwinsten

Staatsolie, ons eigen staatsbedrijf, honderd procent van de Surinamers, hanteert  de wereldmarkt prijs om de ruwe olie aan de EBS te verkopen. Het is tenslotte olie die  komt uit de Surinaamse bodem e...

President Chandrikapersad Santokhi, heeft dinsdag het meldpunt grondproblemen geïnstalleerd. Personen die geconfronteerd zijn geraakt met onder andere onrechtmatig uitgegeven terreinen, maar ook voor informatie over vervallen erfpacht en grondhuur en welke stappen ondernomen moeten worden in zulke gevallen, kunnen bij dit meldpunt terecht.

De regering heeft vanaf haar aantreden aangehaald, dat iedere Surinamer recht heeft op een stuk grond. Op voortvarende wijze heeft de regering de achterstand in aanvragen aangepakt, alsook het uitreiken van bereidverklaringen voor percelen.

Het is echter gebleken dat er onregelmatigheden plaatsvinden, die ook dienen te worden aangepakt. Bij dit meldpunt zullen burgers die de dupe zijn geworden van onregelmatigheden hun beklag kunnen doen.

Juristen die zijn aangesloten bij dit meldpunt, zullen de aangegeven zaken aanpakken en afhandelen. Tevens kan men terecht voor informatie over welke stappen te ondernemen bij onder andere vervallen erfpacht en grondhuur alsook andere zaken die met grond te maken hebben.

Het staatshoofd sprak de hoop uit dat met de instelling van het Meldpunt GBB, de gemeenschap een instantie heeft waar ze terecht kan met haar problemen over grondzaken. Dit meldpunt moet de ongeregeldheden aanpakken en de burgers informeren en begeleiden met hun grondproblemen, want iedere Surinamer heeft recht op een stuk grond waarvan ze probleemloos gebruik moeten kunnen maken, zei het staatshoofd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMeldpunt grondproblemen geïnstalleerd