maandag 26 februari 2024
25 C
Paramaribo
5.6 C
Amsterdam
5
(1)

Meisjes Maria Internaat gaan zelf groenten planten

lees ook ...

OW-minister benadrukt unieke aanpak van renovatie van staats...

Het ministerie van Openbare Werken (OW), specifiek het directoraat Bouw- en Stedebouwkundige Werken (BSW), is momenteel actief bezig met grootschalige renovatiewerkzaamheden. Minister Riad Nurmohamed ...

De meisjes van het Maria Internaat zijn enorm blij met hun plantenkas. Binnenkort kunnen zij in hun eigen groentebehoefte voorzien. De plantenkas moet bijdragen aan het zelfvoorzienend maken van deze instelling. “In deze tijd is het heel hard nodig, want groenten is behoorlijk duur,” zegt hoofdzuster Boomiki foe Karmel Djoe. Het project onder de naam The Green Garden Project valt onder de global cause: hunger and environment van de Lions Clubs International.

De Paramaribo Focus Lions Club (PFLC) is ingekomen met de financiële middelen, het Inter-Amerikaans Instituut voor Samenwerking op het gebied van Landbouw (IICA) met de technische kennis en supervisie en het Instituut voor Defensie Opleidingen (IDO) met mankracht. Het Maria Internaat is bijzonder blij met de ondersteuning, aangezien de kinderen binnen de instelling dagelijks behoefte hebben aan verse groenten. Daarnaast is het ook heel educatief voor de kinderen om te leren je eigen groenten te planten en je niet alles hoeft te kopen.

Militairen, PFLC en IICA zetten een plantenkas op voor Maria Internaat. Foto Defensie

Studenten van de Surinaamse Militaire School (SMS) hebben namens het IDO het terrein schoongemaakt en de plantenkas en groentebakken in 2,5 week opgezet. Volgens SMS-commandant majoor Brian Landveld zitten deze studenten van de SMS momenteel in hun stageperiode voor de specialisatie bevoorrading. Dit was voor hun dus het juiste moment om theorie in de praktijk om te zetten.

Aan de andere kant was het ook een kans om dichterbij het volk te ondersteunen. Hoofdzuster Djoe is dik tevreden met het werk van de studenten. “Je kunt duidelijk zien, wanneer iemand iets met plezier doet. En bij deze studenten was het heel fijn om te zien hoe zij met plezier hun krachten hierin wilden zetten,” aldus hoofdzuster Djoe.

Er is een voorselectie geweest waar verschillende tehuizen binnen Paramaribo zijn gescreend, voordat de keus is gevallen op het Maria Internaat, legt Fay Heath van de PFLC uit. Om in aanmerking te komen voor deze plantenkas moest het tehuis over een ruimte beschikken, die groot genoeg was voor de bouw. Daarnaast moest er een duidelijke behoefte zijn aan een eigen plantenkas en moest men in staat zijn zelf voor de verzorging van de plantjes in te komen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMeisjes Maria Internaat gaan zelf groenten planten